rezultat je odličan za lopove koji glasove dobivaju od neukih birača kojima serviraju razne stupidne parole, organiziraju im koncerte Mate Bulića, inate se u ime Slavonije isl. To je slika većina naših glasača. Zar to zaslužuje jedan višestoljtni srednjoeuropski grad kulture i sveučilišno središte ?
Ljudi pogledajte rezultate u Zagrebu, Istri i Rijeci
|
Evo gledam rezultate u Zg, Istri i Rijeci...ajmo redom...dakle u Istri prolazi regionalna opcija - kao i u Osjecko-Baranjskoj Zupaniji. U cemu je razlika? Oni imaju more, nisu vidjeli rata i regionalna opcija im je starija od nase 10tak godina...sto znaci da upravo toliko kaskamo za njima. Sjeti se pocetaka IDS-a kada su bili drzavni neprijatelj no.1, i kada su po Tudjmanu hteli ocjepljenje i stojaznamkakve gluposti se nisu izvlacile?!
U rijeci Obersnel...a cuj, covjek se snasao i one "bakarsko-artemidine visece vrtove i obilaznice" prikazao kao svoju zaslugu (to su drzavne ceste i drzavne pare) a zato sto nije napravio cetverotracnu obilaznicu iznad Rijeke krivi - drzavu i zupaniju jer je to pod ingerencijom ZUC-a odnosno HC-a. Daleko od toga da je u Rijeci lose...Rijeka prosperira do yaya i ima velik proracun kojeg dobro i pametno koriste...kad uzmemo u obzir da je SDP u Rijeci na celu s Linicem prezivio aferu Rijecke banke, onda je svima jasno da ih otamo nitko nikad nece moci maknuti. Oni su ti uzor? Navedi mi jedan razlog zasto bi Obersnel ili njegov alter-ego u Os (dakle Borzan-Vrbosic) bio reprezentativan zastupnik Osijeka?
Bandavi u Zg...svima je jasno da moze tamo radit sta hoce i da ce bit gradonacelnik dok god se bude htio kandidirati. Ako se netko pokusao ugledat u Bandavog kako se vodi grad to je Djapone...biti serif...i vidi kako je prosao...dobio je sup-kartu, ne od HDSSB-a, nego od vlastitih biraca, koji su glasovali za donedavnog mu kolegu Matkovica.
Po meni, Bubalo-Lovokovic-Vrdoljak su po svemu najkompetentnija ekipa za vodit grad...(ako izuzmemo, po meni neutemeljene, insinuacije da ce Glava voditi sjednice poglavarstva iz zatvora). Lovokovic-Vrdoljak sigurno ne bi isli s Bubalom da je to slucaj...ljudi su se dokazali prvo na privatnom planu i nisu politicki karijeristi da im je pitanje izbora, pitanje zivota ili smrti, sto je meni, kao biracu vrlo bitno, u odnosu na ostale, koji se grcevito rukama, nogama i zubima drze za svoje polozaje .
Ne - nisam HDSSB-ov clan niti birac...IQ mi je iznadprosjecan, visoko sam obrazovan, na izborima sam uvijek lijevo orijentiran, kada je u pitanju neposredan izbor - na ovim izborima nitko nije ponudio kompetentnije osobe od Bubala...imati ce (vjerovatno) 4 godine da opravdaju povjerenje biraca pa cu ih onda suditi...
Jos malo o toboznjoj neobrazovanosti i polupismenosti biraca...dakle, ljudi moji pa u hrvatskoj je 5% visokoobrazovanih ljudi...sta bi vi, da samo 5% ljudi ima pravo glasa?
Parole su u naravi stupidne...ali to je uvrijezen nacin vodjenja politicke kampanje i s tim se treba pomiriti. Koncerti izvodjaca...zasto bi polaznici koncerta Mate Bulica bili maloumniji od onih koji idu na Bareta i Majke, na Prljavce ili na cajke? Kontam da se ovdje dosta emotivno i lako dijele etikete, ovisno o pripadnosti politickoj opciji.
...isti ljudi koji se rugaju "idiotima" koji su izasli na ove izbore (dakle oni su medju pametnima) izgleda nemaju pojma kako su se Anti Djapicu poklopile zvjezde s dolaskom na vlast i promjenom zakona o financiranju lokalne samouprave te da mu je gradski proracun (ni krivom ni duznom) narastao sa 170 na 590 mil. kuna. Daleko od toga da je Kramaric bio O.K. Bio je turbo nesposoban, ali sa 3.5 puta vise para se moze napravit barem 10× bolji vizualni dojam...Djapone je to dobro radio. Ali ocito - ne dovoljno dobro.