#94:
Re: Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, obratio se video porukom
Autor:
chager
Postano:
08.05.2009. 20:28
pratim po portalima razvoj događaja, mislio sam da je ovdje žustrije, kad ono ispod očekivanog, zadržan dah. Sad ili se njegovi ljudi iznenadili kaznom, pa sad improviziraju daljnji razvoj događaja, ili je ovaj scenarij planiran, pa ga na forumu vrlo malo ljudi brani.
Treba reći slijedeće. Ovo mi je slično kao nesretna smrt mladog policajca u Sesvetama. Pucanj u policajca okarakteriziran je kao pucanj u nešto sasvim drugo, tako da se javnost bavi komentarom iskrivljene slike, a ne pravim razvojem događaja. Tražeći krivce za pogibiju mladića,krivi su jasno oni koji su pucali, ali razmišljajući hladne glave, krivi su oni koji su dečka poslali na intervenciju pljačke banke, a da o tome nisu imali pojma. Krivi su onda i zaštitari, i službenici, svi, samo ne zapovjednik koji je krivo procjenio situaciju i svojim činom sudjelovao u smrti podređenog. Glave za to trebaju padati, propust na poslu, pogotovo takvom traži konsekvence.
Što Glavaš ima s tim? Ista stvar. Bavite se komentarima iskrivljene slike, koju je politika povukla iz povijesti, zato što su se jaki na jače namjerili. Uvjeren sam da bi Glavaš i dan danas visio na posterima umjesto Ivića, i da bi Bubalo već prije dva mjeseca bio gradonačelnik, ali nije. Zašto? Večina vas primjećuje da bi Glavaša trebalo suditi za privredni kriminal, a ne za ubojstva srba. Tko vam garantira da bi svaki od njegovih poteza za vrijeme rata baš bio okarakteriziran kao štetan, da je danas sa Sanaderum u klupi. I samo to je danas bitno. Da se kojim slučajem možemo pouzdati u sud, potpisao bih odmah sve vaše komentare, ovako vas većinu doživljavam kao stranačke klaunove ili ljude kojima je Glavaš personifikacija izgubljenih privilegija ili poginulih članova obitelji. Rat je grozan, ljudi koji su bili u ratu su grozni. Što više očekujete? Pravdu? U Hagu?
Ovo sve liči na predstavu koju ja ne razumijem, ali sam siguran da se igra radi zaglupljenih birača koji trebaju blagosloviti još jednu pljačku kroz 4 godine. Čini mi se da Slavoncima ne preostaje ništa nego inat, a tko zna naše ljude, zna da mi na to idemo, to ti je ko turbo pogon...
|