#97:
Autor:
gaap
Postano:
08.08.2008. 7:24
ja sam odrastao u obitelji u kojoj se 1945. nije nazivala oslobođenjem nego prevratom. Djed je poginuo kao domobranski časnik u Bihaću, baka nakon toga ostala bez posla, stari i njegova sestra zbog toga nisu mogli biti stipendisti države tijekom studija za razliku od djece partizana... idemo dalje, došla 1991. imao sam 15 godina i proveo sam ih u Osijeku u sanitetu jedne brigade kao potrčko, čisteći krvava sanitetska vozila, puneći motorole, praveći evidenciju odlazaka i povratka s terena, odlazeći u zagreb na Maksimir gdje smo preuzimali sanitetska vozila koja su stizala u donacijama i dovozio ih u Osijek (bio jedan jebeni Isuzu s volanom na kontra strani...hehe)... Vikao za dom spremni, mislio da sam Hrvat, ustaša, domoljub.... Danas, 2008. godine sa svojih skoro 32 godine znam da je koketiranje s bilo kojom ideologijom koja za cilj ima od sebe gurnuti i satrati sve što je različito - pogrešno! Isto mislim i za Perkovića... dok se ne ogradi od ustaštva i dok pjesmu počinje pozdravom uz koji su pobijene tisuće cigana, srba, pedera... nije dobrodošao u moj grad za koji očekujem da bude grad jednakih i tolerantnih ljudi.
Dakle, Tompsonu nije mjesto u Osijeku, ustašama nije mjesto u Osijeku, ustaše moraju ostati samo dio ružne povijesti domovine koju volim!
|