#88:
Autor:
francika
Postano:
21.07.2011. 12:28
Argument kolega nemosvjerovat i francike (inace otvorenog zagovornika Bubala - lutka na koncu kojim upravlja njegov "veliki prijatelj", kako ga sam naziva - pravomocno osudjeni ratni zlocinac i grobar slavonske privrede - Branimir Glavas) ne pije vodu zbog same svrhe i metodologije popisa stanovnistva.
|
Moram ispraviti tvoj navod. Ja nisam zagovornik Bubala i ako pogledaš moje postove vidjet ćeš da smatram da se novac gradskog proračuna ne troši na razvoj grada i interese građana nego na interese pojedinaca i da je u Osijeku na djelu legalna pljačka građana potpomognuta medijima koji im to omogućavaju oblikujući vijesti tako da bi pljačka građana izgledala kao dobrobit za građane.
S obzirom da u Osijeku nema političke stranke koja zna i može vizionarski razmišljati, naravno da i ne postoji u ovoj provinciji niti jedan vizionar, a razlog tome je kontinuirano zastrašivanje političara od strane gospodarske mafije kako bi pljačkali građane kroz proračun jer neće valjda pljačkati banke kad su to njihovi kolege, a ovako je i lakše jer su političari šupci.
Dakle mafija kontrolira političare, pogotovo umobolne kao što je Branimir Glavaš, jer se je njima najlakše ulizivati zbog njihovog ega u svrhu krađe građana i sretne budućnosti njihovih obitelji.
Bubalo je daleko ispred jednog Glavaša barem što se tiče ekonomije, ali isto tako čuvajući svoj politički položaj popušta pod pritiscima mafije kao i zbog osnovnog razloga što nije vizionar a nema ni vizionare ni u gradskoj upravi jer su tamo uhljebljeni ratni fašisti i nacionalisti koji pojma nemaju o ničemu i onemogućavaju bilo kakvu provedbu razvoja grada jer su ponizni poslušnici mafije od kojih im se tresu gače a da ni sami toga nisu svijesni.
U mafijaškom društvu na vlasti može biti samo onaj tko popušta pod pritiscima mafije koja želi pokrasti građane preko proračuna, pa nije ni čudno što Bubalo mora plesati kako ludi Glavaš pod pritiskom mafije traži, mada je moje mišljenje da je Glavaš stari ludi prdonja i da ne utječe više previše na razvoj Osijeka.
Ja nisam zagovornik Bubala nego se bojim da nema nitko drugi tko bi bio barem i toliko uspješan koliko je to bio Bubalo. Ništa spektakularno Bubalo nije napravio i malo je napravio na razvoju grada ali i to je 5 puta više nego je ijedan dosadašnji gradonačelnik učinio što je dugoročno od koristi gradu Osijeku i građanima Osijeka. Vratio je grad iz minusa, za duplo manje novca se izvelo isto radova u gradu nego ikad prije, makar je i to još 3 puta više od stvarne cijene radova i kad god može suprostavlja se nerazumnim zahtjevima mafije.
Kao profesionalnu deformaciju ima to što zbog svoje ekonomske naobrazbe izlazi u susret bankama kako ne bi bile na gubitku i propalim projektima kao što je Portanova, te kako bi istima udovoljio gradi se 'S cesta' i most preko Drave u svrhu vraćanja kredita Portanove. Poslovne zone su nam propale i ne treba graditi nove za 9.000.000 kn, ali to je izgovor da se gradi 'S cesta' kako bi Portanova bila na jednakoj udaljenosti kao i Avenue Mall za stanovnike južnih predgrađa Osijeka. Isto tako će se za most preko Drave koji izbija na Strossmayerovu također potrošiti 50.000.000 kn da bi sjeverna predgrađa Osijeka začas došli u Portanovu. Inače, Portanova je izgrađena od 80.000.000 eura kredita Zagrebačke banke i mislim da je Bubalo budala jer pomaže Portanovi i Zagrebačkoj banci da smanje gubitke zbog loše procijene, i na štetu razvoja grada.
To mu najviše zamjeram jer zbog nesvjesne profesionalne deformacije omogućava pljačku građana od pohlepnih banaka i propalih poduzetnika koji zahvaljujući naivnim građanima nisu loši i propali poduzetnici, umjesto da se krene uređivati grad od središta prema periferiji kako bi bili jedan urban grad a ne potrošiti sve novce na privatne interese i onda dizati kredite.
Dakle osim održavanje postojeće infrastrukture po razumnim cijenama, adaptacija odgojno-obrazovnih ustanova, brige o socijalnim kategorijama treba grad obnavljati od centra prema periferiji a ne obrnuto jer će se periferija razvijati u privatnom aranžmanu u skladu sa GUP-om.
Zaklučak je dakle da je Glavaš ratni zločinac, da je Bubalo daleko sposobniji od Glavaša, Đapića, Borzanice, Bajte i da iako Bubalo nije baš neki vizionar trenutno ne postoji hrabar i sposoban vizionar koji bi vodio grad bolje od njega. Nadam se da neće Turkalj grad spašavati od propasti jer osim njega jedinu nekvalitetnu ekonomisticu u gradu imamo gđu Singer.
Ako netko ima prijedloge za ljude koji su sposobni za voditi grad neka slobodno napišu ime, ali čisto sumnjam da se itko moralno-normalan pored mafije koja vlada gradom može predstaviti gradu kao vizionar za vraćanje Osijeka među urbane gradove Europe.
Što se tiče popisa stanovništva, mislim da oni koji primaju po par tisuća kuna zbog udaljenosti u kilometrima od radnog mjesta da su sigurno i na popisu stanovništva upisani na adresama izvan Osijeka te da i dalje primaju tisuće kuna za to.
Takvih je pretpostavljam 70% i bilo bi zanimljivo vidjeti popis političara i akademskih građana koji pljačkaju državu a žale se na recesiju i traže povećanje prihoda.
Pri tome naravno ne negiram da je veliki broj Osječana zauvijek napustio Osijek, ali to su većinom oni koji nisu krali državu.
|