#76:
Autor:
muvifrik
Postano:
07.06.2011. 15:19
Na stranu to što su katolici zasljepljeni i ne vide dvoličnost Vatikana, crkve kao institucije i samog Benedikta (koji ne bi došao da mjere osiguranja nisu bile na nivou), od stvari koje propovijeda pa do najbanalnijeg primjera kako je obučen, jer oni su odgajani od malih nogu da sljepo vjeruju, da im netko drugi (svećenici) tumače Bibliju, a ne oni sami da malo mućnu glavom, i ako 10, 20, 30 godina slušaš istu mantru, teško se tome otrgnuti.
Jer, što bi se dogodilo, kada bi katolik malo mućnio glavom i pogledao stvari iz drugog kuta? Možda mu se i ne bi toliko svidjelo to što bi vidio, pa bi došao do zaključka da crkva ima i ovce, a i novce - koje mu obezbjeđuju te iste ovce. U ostale primjere mi se neda ulaziti, zen je tu već naveo par primjera.
Jedno od glupljih opravdanja koje sam pročitao na forumu je "da se nije potrošilo na dolazak Pape, svejedno bi taj novac završio u nečijem džepu, jer takva nam je država...", dakle opet ljudi priznaju da su ovce spremne za šišanje, ali ovaj put od države. Valjda katolici spokojnije spavaju kada znaju da im je crkva izmuzla pare nego država.
Koliko se god potrebnih i nepotrebnih argumenata, vremena, struje i gorčine potrošilo u ovoj forumskoj raspravi mislim da je sažetak sljedeći:
Nitko od ateista, agnostika i ostalih nevjernika ili pripadnika druge vjere nije protiv dolaska Pape, nego je protiv trošenja državnog novca (kojeg nema), to je trebala platiti crkva. Ako imaju novaca da si izgrade onakvo zdanje, onda imaju novaca i da pokriju troškove nastale dolaskom Benedikta. Točka.
|