#85:
Autor:
oftopik
Postano:
08.02.2011. 19:26
nećemo se vrijeđati za početak... to što nisam upisao fax to ne znači da imam manje mozga od tebe, štoviše, vjerovatno imam i više pošto ne vrijeđam nikoga čim mi nešto nije pravo...
nadalje, ne znam jel mi živimo u istoj državi?? ti stvarno misliš da ćeš dobit posao u struci poslije faxa? ti ili imaš gadne štele ili si teži optimističar koji nije izašao iz podruma zadnjih 20 godina i ne zna šta se događa u državi... a nema veze ni to...
da završim, ja sa svojim zanatom u tih pet - šest godina mogu zaraditi dovoljno da si stambeno pitanje riješim... dok ti griješ stolicu...
to što ti imaš diplomu, ne mora značiti da si iznad nekog koji postavlja pločice ili kopa... nemoj podcijenjivati niti jedan posao... i ubuduće se prvo raspitaj, a onda pričaj, jer vidim da nemaš pojma o tome o čemu pričaš...
|
Ne znam ja razlog zašto si se ti našao uvrijeđen. Nit sam napisao da imaš manje mozga od nekog, nit sam te omalovažavao. Samo sam rekao kako stvari stoje. Pročitaj još jednom moj post, možda ti sjedne da na mjesto u tvoj mozak, jer bi trebalo ako ga, kako ti kažeš, vjerovatno imaš više. Ako si se na nešto uvrijedio, to ti ja nisam kriv.
Vjerujem da živimo u istoj državi. Država je sjebana, ali svojim radom i trudom (govorim o učenju) se može naći i stipendija i posao. Ne bi vjerovao, bez štele. Možda malo teže, ali nije nemoguće. Samo ako nisi u podrumu, kako opet ti to kažeš, i samo ako si dobro informiran.
Meni je jako drago ako ti sa svim tim poslovima koje radiš od vozača, parketara, zidara, žbukera, krovopokrivača itd. možeš riješiti stambeno pitanje. Takvih snalažljivih ljudi bi trebalo biti više.
A moja reakcija se odnosila na citirani dio tvoga posta, gdje navodiš da si u prednosti sa svojim radnim iskustvom itd., s kojim se ne slažem te sam ti pokušao to malo pojasniti i zašto se s njima ne slažem. A ti sad to prihvati ili nemoj, ali nemoj omalovažavati studente, jer učenje, (ili kako ti to nazivaš grijanje stolice) je jako zahtjevan posao koji još i moraš platit da bi ga obavljao, a to onda povlači sa sobom da još moraš i radit neki posao preko stuca da si moš zaradit koju kunu (ako nemaš stipendiju), a to onda povlači i glavnu temu ove rasprave da još ne možeš doć do nekog dobrog posla preko stuca ako nemaš dobru štelu, a onda i kad dobiješ posao nekako preko stuca jer si si našao tu dobru štelu, ne možeš ići radit je moraš biti na 80 % predavanja zbog bolonje.
...i molim te, prije no što sljedeći put išta odgovoriš, pročitaj nekoliko puta post, da se ne osjećaš ponovno uvrijeđen.
|