#83:
Re: Privedeni osječki i novosadski dileri
Autor:
Sleepwalker
Postano:
06.02.2011. 11:48
Meni to izgleda kao da je policija "upecala" neke sitne i vrlo lako zamjenjive ribice (tek toliko da se vidi da i oni nešto rade po pitanju borbe protiv droge), dok će sa onim velikima (to su ipak ugledni građani) završiti na nekom svečanom domjenku da pravično podijele zaradu.
|
BINGO!
statistika ce na kraju pokazati kako je policija efikasna u borbi protiv 'narkomafije' ... a i pravosudje ce imati zavidan broj izrecenih godina tamnice dilerima droge pa ce i njihovi statisticki izvjestaji zablistati.
|
Da, i ja imam dojam da se ovako nečim pokušava narodu mazati oči kako je sve pod kontrolom, te da policija radi svoj posao. Također mi je smiješan i naslov ovog članka.
To ne mijenja činjenicu da ti akteri jesu radili krivično djelo, da su krivična djela radili i u prošlosti, a da ih ipak veliki broj ljudi ovdje opravdava. Zašto ih opravdava? Pa, eto, vjerojatno zato što kazneno djelo od nekaznenog dijele po tome jesu li i sami nešto radili ili nisu, u ovom slučaju povukli koji dim, ili ne. Pri tom se ''ja'' stavlja u centralnu poziciju koordinatnog sustava. Danas je to trava, jučer je to opravdavanje švercanja kokaina, sutra je to...? You name it.
Jeste da cijelo čovječanstvo ima mane, ali naš problem je što mislimo da su naše mane šarmantne, da ćeto nekoga da šarmira i da smo zbog tih mana simpatični. A to nije nevažno - jer će ova vlast da se promjeni jako brzo, a mentalitet će trajati (Rambo Amadeus).
IMO Ovim člancima o (ne)štetnosti nije mjesto ovdje, postoje već otvorene teme o legalizaciji, pa svoje argumente za ili protiv možete iznositi tamo. U ovoj temi još uvijek pričamo o nečem podložnom kaznenom gonjenju.
Zadnja promjena: Sleepwalker; 06.02.2011. 18:15; ukupno mijenjano 1 put.
|