Ovo je jedno besmisleno pitanje, ali ipak...
|
Ma nemoj

Zašto je to besmisleno pitanje? Zato što ti tako kažeš?
Slovenija je profitirala, za početak!
Sve druge zemlje su također napredovale, ali to što su im neki stanovnici nezadovoljni ne znači grešku u EU integracijama već znači grešku u njihovim modelima razvoja i raspodjele koje su sami birali.
|
Kako su profitirali? Narastao im je standard? Pa je, i nama konstantno raste iz godine u godinu (izuzev ove sad krize). Smanjili su vanjske dugove? Ne bih baš rekao, naprotiv, zabilježavaju rekordna povećanja (
link na Sloveniju)
Dakle, još jednom, svi govore o tom nekom blagostanju u EU, a kad ono većina zemalja nezadovoljna istom (izuzev par najbogatijih)? Pa kako je to moguće?
Kažeš, bili su nesposobni pri izradi razvojnih modela... misliš da ćemo mi biti pametniji? Na čemu to temeljiš svoj optimizam?
Evo još malo o Sloveniji onako usput... morali su (ili još uvijek moraju) Grčkoj poslati financijsku injekciju od skoro 400 milijuna eura (
link ), što će biti kad i mi budemo tako nešto morali napravit? Odakle nam novci? Šta stvarno mislite da je Eu vreća bez dna koja će eto sva sretna i vesela davati tamo nekoj Hrvatskoj puste milijune i milijarde eura da bi se lokalni šerifi mogli bogatiti?
Dakle, za sve ne-eurofile jedno pitanje: koje su vaše alternativne ideje?
|
Alternativne ideje? Zbacit bagru s vlasti (HDZ-SDP i ostale satelite), postavit pametne i poštene ljude na vlast (znam da je floskula i da takvih nema na vidiku

) i pustit da sve teče prirodnim putem. Što nam se to toliko loše može dogodit ako ne uđemo u Eu? Kakva izolacija, kakvi bakrači, baš će strani vlasnici banaka i sveg ostalog dopustit da Hrvatska sad odjednom bude u izolaciji. To malu djecu plašite s time.