Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » 'Grupa građana' vraća se na trg, kamo sa Starčevićem? Idite na Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, [6]  :| |:

#76:    Autor:  vjivance Postano:
A posal gradonaćelnika je da idu po Osijeku uklanjaju spomenike, kioske itd....

#77:    Autor:  osk Postano:
morgan je napisao/la:
PreacheR je napisao/la:
Premda mi je Grupa građana prirasla srcu, kao i velikom dijelu forumaša, i evocira mi neke drage uspomene iz djetinjstva i srednjoškolskih dana, ne bih se zaletao s povratkom toga spomenika na trg. Smatram da bi u tom slučaju napokon struka trebala dati posljednju riječ. Razmještaj elemanata na novom trgu i njegova cjelokupna vizura su značajno izmjenjeni u odnosu na stari trg te je upitno da li bi se Grupa građana uopće uklopila u novo okruženje.

isto razmišljam.po onom projektu kako je bio Trg zamišljen nije bilo mjesta za ikakve spomenike jer - po meni - fontan je trebala dominirati tim prostorom. zamjena jednog spomenika drugim, koji se ne bi uklapao u postojeće stanje je promašaj.
grupi građana bi najbolje bilo ispred negdašnje Ro-Ma-e tj. sadašnje PBZ banke.

grupa građana je otpočetka trebala bit na trgu....slika 1... slika 2 ...tako da ne vidim problem u konačno postavljanju na trg... sam šteta što fontana nikad nije napravljena kako je prvotno trebal biti ("sunce", jel)

#78:    Autor:  platypus Postano:
Ja sam ipak za spomenik neznanom junaku. I njega bi trebalo vratiti u Krešimirov park. To je onaj borac koji je postao partizanski junak u drugom svjetskom ratu, a onda '91. možda i ratni zločinac. Cool.
Osijek031.com » Vijesti » 'Grupa građana' vraća se na trg, kamo sa Starčevićem? Idite na Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, [6]  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 6 / 6.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::