#90:
Autor:
Sharon
Postano:
18.05.2009. 10:52
Nisam htjela komentirati dok ne budu „konačni“ rezultati ( mislim da se čeka još koji dan, ali to je to).
Lokalni izbori su pokazali/potvrdili kako je osječka lokalna politička scena turbo komplicirana već duže vrijeme – a i ovim izborima se nastavlja.
Bubalo je dobio najviše glasova i to je pokazalo da se uspješnim dugogodišnjim medijsko-propagandnim teroriziranjem etera i odabirom manekena mogu dobiti izbori. No, dobro. Svašta su pokušavali, svih ovih godina to im nije uspijevalo a sad upalilo i – o.k. Ja ne podržavam tu priču, ali volja većine je volja većine. Inače je jako teško bez političkog programa i platforme dobiti izbore, ali ovaj eksperiment je nakon nekoliko propalih pokušaja HDSSB-a da osvoji grad upalio.
Druga stvar koja je izazvala Bubalov dobar postotak je i – Matkovićeva izdaja, koja je razvodnila desnu priču... Da, dobro je prošao na listama za GV i ŽV, ali pitanje je: što je time dobio, kad mu je Đapić nudio više?! Sad će, valjda, biti sretan kao vijećnik županijske skupštine (ili možda iskamči nešto kroz koalicije), a nije mu bilo dovoljno osigurano mjesto dogradonačelnika?! Izdaja je izdaja, a drago mi je da je Bog kaznio pohlepu . Onih 2-3% kojima je popušio 2. krug za Matkovića bi moglo značiti: politička mirovina. Moći će on, možda, koalirati u vijećima, ali obzirom na njegov vrhunski ego – neće biti sretan s tim. Što je napravio? Ostavio više nego što je dobio… 18 godina bacio da bi morao sad još 18 uložiti u ponovni povratak na ono što je već imao. Ime na famoznoj pločici u Kuhačevoj 9 neće vidjeti, a za 4 godine već će biti zaboravljen. Da je ostao s Đapićem – bio bi dogradonačelnik i imao jednako vijećnika u vijećima. Ovako od 2 stvari ima 1. A znamo koliko mu je ona 2. važna…
Đapić je ušao u 2. krug unatoč Matkovićevoj izdaji koja ga je koštala u smislu slabijeg postotka u odnosu na prošle izbore. Ipak ide u 2. krug, a što će donijeti taj 2. krug – vidjet će se. Ja jesam glasovala za Đapića i glasovat ću i u 2. krugu. Obzirom da se u Osijeku glasovi ne mogu prosto zbrajati i sve je nepredvidivo – tko zna što će biti? Cijenim sve što je on kao gradonačelnik napravio za grad. No, ne spadam u Red Carpet publiku kojoj su važne druge stvari. Ostajem dosljedna svom stajalištu. Prati ga loša karma prije svakih izbora: odlaze častohlepni; njemu naprave štetu a sebi niškoristi. Gdje su sad svi ti likovi?
Gradsko Vijeće ima sličnu sliku kakvu je i imalo ovih godina, zakompliciranu Matkovićem koji ne znam što je napravio s tih 5 mandata koje je „oteo“ HSP-u, vidjet ćemo koje su mu namjere. Ako mu je nakon svega dovoljno mjesto šefa Unikoma onda je uspio, ali njegov profil mi ne liči na to da bi on time bio zadovoljan. No, neću se ponavljati…
Ljevica je prošla lošije nego što sam mislila. Vrbošić je bio kandidat vrijedan poštovanja, ali čini se da je predugo izbivao iz grada. A i u medijskim nastupima nije pokazivao onu potrebnu dozu „agresivnosti“ i borbenosti koju političar mora imati. Ipak je on diplomat. Nije za fajt, nego za smirivanje fajta.
No, što je - tu je.
|