#87:
Autor:
ozana
Postano:
08.05.2009. 20:10
Ne bih ga sudila za ratni zločin. Postoji ona izreka "u ljubavi i ratu sve je dopušteno". Dobro, nije baš najbolja izreka, ali velika je i razlika između prava i pravde.
Sjećam se te 91, kad su se "naši dečki" s prvih crta bojišnice, a i svi građani koji su ostali u gradu kleli u njega. Bio je... ne znam, nekako karizmatičan. Svima je podizao moral, davao nadu... Nitko mu ne može osporiti značaj koji je imao tih dana.
Je li davao naloge za ubijanje Srba ili nije... ili je to bila prerušena peta kolona, ne znam. Kao što rekoh.... "sve je dopušteno".... Za ono što nije, kasnije sudi Bog. Kao što će suditi i svim onim neosuđenim koji su nas ubijali na ulicama našeg grada - dok smo išli na posao, po kruh, na pogrebe naših najmilijih ... ili se samo poželjeli svježeg zraka. Nebitno.
Ipak, sudila bih mu za sve ono učinjeno nakon tih ratnih godina. Sudila bih mu za zatvorene tvornice, za izgubljena radna mjesta i egzistenciju.... za sve ono što je uništilo karizmu koju je imao tih ratnih godina.
Mislim da bi za taj zločin trebao dobiti više od ovih 10 godina.
|