#83:
Autor:
justice
Postano:
06.10.2008. 12:04
he he do jaja @koljaču...
nešt mi tu nije jasno kod tebe-partizani valjaju a Tito nevalja-nešt tu neštima s tobom,
da ja opovrgavam da su ubijani na bleiburgu,jer je tamo bilo malo ubijenja,ak nemožeš provjeriti povijesne podatke (vaše) gdje se kaže da je večina ubijenih bila za vrijeme križnog puta šta da ti ja kažem,
nešt mi nije jasno-ak su to bili nedužni civili a šta su onda radili s ustašama,četnicima i ostacima fašističkih paravojski?
da meni je normalno osvećivati se za vrijeme rata,ako ti je netko ubio obitelj šta ćeš ti s njime,poljubiti ga možda,zato ne sernjaj lažni moralistu...
O Tuđmanu nisam rekao ni jednu lošu,čak sam podržao da se most nazove po njemu,al evo zapoćeću malo pričati o tom dobu (pošto si ti bio dijete za to vrijeme),
vidiš naša država za vrijeme frnje je bila jedna obična diktatura južnoameričkog tipa,
prvo su nas bradonje s istoka idobro izgranatirali i uništili a onda nas je poharao vihor divljeg kapitalizma tipa Kutle,Gucić i ostatak te ekipe,smiješno je gledati danas generala Zagorca koji je u to vrijeme bio bog i batina,ponosni hrvatski sin,al dobro...
za vrijeme frnjina hdz-a nije bilo medijske slobode,jedino što si mogao negdje normalno pročitati je bilo il u feralu,novom listu i glasu istre,ovo sve ostalo je bilo za obrisati guzicu,
a da ti dokažem kolika je to bila diktatura onda ću ti ispričati jednu anegdoticu,10.12.99 je organiziran po mnogima najbolji party u gradu ikada,u bastionu,ekipa se zabavljala,cuga i bonkači su letili na sve strane,uglavnom fenomenalna zabava,da bi odjednom unutra uletilo hrpa drotova i rekla: KRAJ,GASI SVE,PREKID SVEGA,umro predsjednik Tuđman...
i još kao minuta šutnje,smiješno...
ajd sad ti meni reci u kakvoj se to državi radi,istjerali su otprilike 500-ak ljudi vanka,cijeli Osijek je bio tih,ko da je bomba pala,
zamisli da danas umre Mesić ili Sanader,pih sve bi bolio k.,nebi bilo prekida programa,ničega...
a tek da ti ispričam kako je bilo u Zagrebu 03.01.2000,kad je pao hdz,od zagrebačkog zrinjevca da Jelačićeva trga su bile kolone ljudi koje su SLAVILE (bio sam prisutan tome) pucalo se ko da je božić il nova godina,ljudi su se veselili...
e dosta ja sam sad počeo pisati previše,uglavnom nemoj pričati o nečemu što nemaš pojma...
znaš onu poznati pjesmuljak od boysa kojeg sam rado pjevao:
ima jedan čovjek čudan,ime mu je Franjo Tuđman,prije svakog spavanja,mijenja ime DINAMA...
|