#64:
Re: Osječka pivovara najavljeni štrajk smatra nelegalnim
Autor:
Yoanna35
Postano:
20.02.2011. 12:46
Pivopijo..opet vrijeđaš..forumi služe za razmjenu mišljenja, demokratsko pravo je reći što mislim, rado bi radila ali ne mogu, ne mogu čak ni konobariti jer sam prekvalificirana. Imam iskustvo...od toga kako je teško naći novi posao, a nisam orjentirana samo na Osijek, do toga kako se gazde -vlasnici rješavaju zapsolenih i po kojem principu, uvijek se prvo rješavaju onih koji prave probleme. Ti si mišljenja da će štrajk sprječiti vlasnika da podijeli otkaze ja sam mišljenja da će to bit kontraefektivno. Isto tako sam mišljenja da ova priča o katalogu radnih mjesta koja potječe iz Jugoslavije nema smisla..jer nitko od nas ne bi nekoga plačao za ono što ne radi, primjerice netko sa VSS trenutno radi kao ličilac i ti ga angažiraš kod sebe doma, platit ćeš ličenje ne njegovu struku koju trenutno ne radi. Žao mi je ko psu svakog čovjeka koji ostaje bez posla..samo sam mišljenja da štrajk neće pomoći..
O podobnosti bi mogla napisati jednu A4 stranicu, mrzim ju milion puta sam si postvaila pitanje kako neka poduzeća funkcioniraju ako se zaposšljavaju samo podobni, neobrazovani i sl...nemam odgovor, ali činjenica je da te firme i dalje rade. Ružno je kad ti netko u facu kaže da te neće zaposliti jer nisi njihov-a , bez obzira na reference..ali to smi mi Hrvati, ima nas 4,5 milona i dijelimo se na naše i njihove..strašno.
|