Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Tko ne plaća lukno, platit će duplo višu cijenu ispraćaja pokojnika! Idite na Prethodna  1, 2, 3, 4, [5]  :| |:

#61:    Autor:  Mladjo Postano:
simo031 je napisao/la :
PEGY je napisao/la:
Ima svećenika koji se jako lijepo brinu za svoje vjernike, a u nekim mjestima da nije crkve i svećenika koji organizira i podržava razna druženja,kulturne događaje i slobodne aktivnosti svih mještana,posebno djece, društvenog života nebi ni bilo. npr. Aljmaš.

Nisu svi ljudi po defaultu ni dobri ni loši, a i svećenici su ljudi. Zbog postupaka pojedinaca glupo je "obilježiti"cijelu skupinu a još je gore vjeru i crkvu poistovjećivati sa postupcima pojedinih svećenika.
po meni vjeru nije uputno povezivati sa svećenicima, ali crkvu svakako da. tko primjerice predstavlja neku tvrtku nego njen radni kolektiv?! e sad što su se neki ljudi (ujedinjeni pod nazivom crkva) još prije 2000 godina odlučili okoristiti pričanjem i propovijedanjem bajki o čovjeku koji je stvorio 1000 kruhova i riba, nema apsolutno nikakve veze s vjerom. eto ja recimo vjerujem (najbliži sam pojmu agnostika), a od crkve se ježim

#62:    Autor:  maniche Postano:
Mladjo je napisao/la :
eto ja recimo vjerujem (najbliži sam pojmu agnostika), a od crkve se ježim

Također..
Crkva je zastranila totalno, to s bogom više veze nema.
Znaš onu o sotoni, da je njegova najveća obmana kada je uvjerio ljude da ne postoji..
ja ponekad stvarno mislim da mu je najveća obmana osnivanje crkve.
Tko radi bolju antireklamu religiji od njih?

Ontopic:
http://tbknews.blogspot.com/2006/10/god-needs-your-money.html

#63:    Autor:  water Postano:
bog, religija, crkva...sve je to proizvod ljudskog uma.
pogledajte samo bibiliju: priče o silovanjima, preljubima, kamenovanjima, masovnim ubojstvima i tome slično. koliko dvostrukih mjerila...
religija je ideologija i masovno manipuliranje ljudima (pritom ne mislim samo na kršćanstvo)
kome to paše i čini dobro u životu, nemam ništa protiv, ali religija je kroz povijest pokazala da ima puno veće interese nego da bude utočište za nejake, bolesne i nesretne.
prema tome, treba mislit svojom glavom...

#64:    Autor:  pavijan Postano:
Mladjo je napisao/la:

agnostici nisu vjernici (teisti)...

#65:    Autor:  bazooka_joe Postano:

#66:    Autor:  morgan Postano:
zašto korisnici crkvenih usluga ne prosvjeduju protiv dizanja cijena ili ovakvog naplaćivanja?mislim, s kojim pravom svećenik određuje visinu naknade?koji su mu to troškovi porasli u usporedbi sa prošlom godinom?ili u čemu je razlika ako ispraća nekoga koji je redovito plaćao i onog koji je neredovito plaćao?onaj koji plaća brže ide u Raj?ili njegove molitve za neplatiše nisu iskrene,drži fige dok ih moli?zašto ni svi mrtvaci nisu ravnopravni, nije li to protiv Ustava?

#67:    Autor:  muvifrik Postano:
simo031 je napisao/la:
Zbog postupaka pojedinaca glupo je "obilježiti"cijelu skupinu a još je gore vjeru i crkvu poistovjećivati sa postupcima pojedinih svećenika.

Zar nije Isus/crkva/religija "obilježila" sve one koji ne vjeruju? Ako ne radiš onako kako ti mi kažemo, ideš u pakao...

#68:    Autor:  simo031 Postano:
muvifrik je napisao/la:
simo031 je napisao/la:
Zbog postupaka pojedinaca glupo je "obilježiti"cijelu skupinu a još je gore vjeru i crkvu poistovjećivati sa postupcima pojedinih svećenika.

Zar nije Isus/crkva/religija "obilježila" sve one koji ne vjeruju? Ako ne radiš onako kako ti mi kažemo, ideš u pakao...

Svatko sam bira put kojim će poći ...

#69:    Autor:  maniche Postano:
simo031 je napisao/la :
muvifrik je napisao/la:
simo031 je napisao/la:

Izbor sa unaprijed određenim završetkom i nije neki izbor.

#70:    Autor:  simo031 Postano:
maniche je napisao/la:
simo031 je napisao/la :
muvifrik je napisao/la:
simo031 je napisao/la:

Izbor sa unaprijed određenim završetkom i nije neki izbor.

Širok je put u propast ...

#71:    Autor:  Mladjo Postano:
pavijan je napisao/la :
Mladjo je napisao/la:

agnostici nisu vjernici (teisti)...
"Agnosticizam je negdje na pola puta između teizma i ateizma: s jedne strane nije opterećen vjerskim dogmama, a s druge strane nije ograničen isključivošću ateizma pošto dopušta mogućnost da ipak postoji neki viši entitet nego što je to čovjek."

#72:    Autor:  Kloppo Postano:
Najgora i najmrža mi je rečenica: "Svi smo mi jednaki pred Zakonom:" Mislim da od te jednakosti nema ništa, pa tako ni u smrti nismo svi isti. Naime, što si pozatiji i bogatiji to si i svećenicima miliji.Trebalo bi uvesti kao što je u Njemačkoj da se porez za crkvu na plaću.

#73:    Autor:  Frost Postano:
Lijepo je to Orwell napisao.

ALL ANIMALS ARE EQUAL BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.
Osijek031.com » Vijesti » Tko ne plaća lukno, platit će duplo višu cijenu ispraćaja pokojnika! Idite na Prethodna  1, 2, 3, 4, [5]  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 5 / 5.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::