meni se osobno muka sjetit ove grdosije koja sad stoji na trgu... to me podsjeti, uvijek, na "neciji" neukus i samovolju i svu onu vojsku plakata koja govori da Osijek kaze da! ocu domovine, a Osijek tj njegov najbitniji dio, gradani, nisu imali pravo zucnut o tome da to ne zele...
ne da su protiv oca domovine, dapace, nego da su protiv toga da netko drugi postane otac ovoga grada tim svojim divnim cinom...
no "otac" je otisao i vjerujem da u ovom gradu to vise nece biti niti jednom
ali osobno nisam za vracanje starog spomenika, iako sam ga jako voljela, voljela se kako sam si to sama nazivala, uvalit tim gradanima u krilo, jednu ljubav, davnu ljubav pamtim po tome kako smo oboje sjedili na tom spomeniku i zaljubljeno se gledali i pili mineralnu vodu usred ljetne zege....
ako je Ante silovao s Antom, a sad cemo napokon to imat priliku ne gledati tamo, treba ostaviti da se s vremenom i disanjem grada rodi neka druga ideja, bolja ili eventualno kroz neko vrijeme pokaze da bi mozda i mogla nazad najdraza nam ( do sada) grupa gradana, treba taj trg malo i disat...prelijep je da ne bi... nije trg samo spomenik, ako tako misle Lovokovicka i njezina ekipa onda stvarno nisu puno bolji od Dapica...
|