#63:
Autor:
Rajnus
Postano:
04.06.2009. 9:29
Vec mi je muka od slusanja naklapanja po birtijama o Glavasu i Djapicu.
MI stvarno ne znamo biti realni. Ili smo bezuvjetno za nekog ili nekog mrzimo do kosti (a glasali smo za jos nedavno)
Slusam ja tako kako likovi pljuju po Glavasu kako je unistio svu industriju u gradu, kako sada necemo dobiti niti kune od Sanadera...
Da se razumijemo ja Glavasa nikad nisam volio niti cak bio indiferentan...
No Gdje su ti svi ljudi bili dok je to Glavas radio? Nije li malo licemjerno sada pljuvati na sva usta, a dok se to dogadjalo su kopali nos... Bolio ih je K****. Uvijek cu se drzati one studentske "tko se ne bori za svoja prava nije ih niti zasluzio" Koliko god je Glavas unistio firme on to fizicki nije mogao sam. Nije mogao bez svojih podanika i nije mogao bez letargicnog "gradjanstva". Smatram da smo za sjebane tvornice velikim djelom i mi sami krivi. Nije da nismo znali sto se dogadja dok se to dogadjalo. Ceg smo se bojali?
Znam za par primjera gdje su takodjer htjeli unisitit firmu pa su radnici stali u obranu i obranili svoju firmu, svoj kruh i buducnost. Nije da se tada nije moglo prosvjedovati (radio 101). Tako da...moji divni gradjani (stariji) snosite dio odgovornosti za trenutnu situaciju...
Nadalje oko Sanadera i njegove pipe. Stvarno mi nije jasno sto su sve svi sada uzjebali oko toga sto vise necemo dobivati novac... 15g Osijek i Slavonija nisu nista dobili i sada smo dobili mrvice. Koji smo mi to novac dobili? Dvoranu koju bi i tako dobili bez obzira na vlast? Autoput koji se najmanje gradio radi nas, vec posljedica medjunarodnog sporazuma. Popnasamo se ko djeca u svatovima kad im kum baci sitnis pa grabi brze bolje i cekaj sljedece svatove dok se drugi goste za stolom...
Koje mi to sada novce necemo dobiti? Pa drzava je u tolikim govnima da nitko vise nista nece dobiti. Drzava nudi okolo svoje obveznice nebili nekim cudom uspjeli izbjeci MMF, a kad MMF zakuca na vrat svi se mogu pozdraviti sa svim investicijama i slicnim ulaganjima. Zapravo kako ja vidim (mozda ne primjecujem dobro) mi necemo dobiti novce koje drzava niti nema...
Ne vidim zasto bi ova opcija bila "izolacija" sa Slavoniju. Istina Sanader je privatno rekao "ako ti smradovi pobjede Osijek nece dobiti niti kune", no politika je jedna jako divna stvar...kurva... Ko da smo zaboravili koalicije najljucih neprijatelja ili raspad nerastavljivih prijateljstava.
Ako ova ekipa iole odradi svoj posao, oni ladno na nacionalnim izborima mogu dobiti 5 saborskih zastupnika. Kako znamo da u slucaj i jednog mjesta stranka moze lijepo profitirati (DC), 5 saborskih mjesta je cisto lijepa brojka za koaliciju.
Necemo se mi tako brzo opraviti iz ove rescesije (kako to uki narod zna reci) da bi mogli zaliti za nekim novcima iz Zagreba. No iskreno se nadam da ce do parlamentarnih izbora stvari biti puno bolje. Smatram da SDPovci moraj biti apsolutni idioti da opet izgube izbore. Dovoljna im je silecnio stampa i HDZ ce sam sebe pobjediti na izborima. Uopce ne bi bilo nerealno za ocekivati da ova lokalna garnitura ne upadne u kombinaciju za vladajucu koaliciju i eto nama veselja i novaca.
S druge strane i da HDZ kojim slucajem pobjedi...zdusno ce Sanader primiti ruku pomirenja...jer svi mi znamo kako to vec ide...
Da rezimiram dio izlaganja... Ovom koalicijom smo izgubili novce koje drzava trenutno nema, ali imamo dobar zalog za bolje pozicioniranje Osijeka na sljedecim parlamentarnim izborima. Iskreno se nadam da se Slavonija probudila iz letargije odnosno oslobodila Seksovih okova...
Jos nesto... ja ne znam kakvo je stanje u HDSSBu i koliko Glavas upravlja strankom.
Vjerujem da je to dijelom samo HDZ/HSPova floskula za argument kontra, a cijela pompa oko Glavasa HDSSBov argument za. Daleko od ociju, daleko od srca. I jaci igraci su oodleprsali iz politike, a ne da ne bi Glavas. Njegov utjecaj ce biti sve manji dok na kraju u potpunosti ne iscezne...i treba ga sto prije zaboraviti...
Eto moje skromno vidjenje...Ja sam za opciju bolji Osijek, bez obzira na politicku opciju.
|