#69:
Autor:
PreacheR
Postano:
25.05.2009. 9:24
slažem se. o ukusima se ne raspravlja, ali svima u mom društvu (znači nas 20-ak) je osječko bolje od bilo kojeg domaćeg piva osim izuzev možda tomislava ili velebitskog. ožujsko je od davnina bilo i ostalo bljutavo smeće koje je vrlo blizu najgoreg piva u hrvata - kaltenberga (jedino pivo koje smrdi po govnima, vjerovali ili ne). karlovačko mi je prije par godina istina bilo bolje od osječkog ali se u međuvremenu strahovito pokvarilo. ove vodice koje se uglavnom toče i piju u dozi kapi za oči tipa bavaria, heineken prodaje reklama. od tih stranih a razvikanih piva čak mi najviše paše becks. ali moj prvi izbor su, kad se želim počastiti, definitivno carlsberg (idealno osvježenje nakon nekih nogoša ili za cjelodnevnu pijanku na sunjari za recimo prvi maj) i erdinger (mislim da ne postoji istinski pivopija kojem ovo pšenično pivo nije pri vrhu najdražih piva)
|
Za Ožujsko i Kaltenberg se mogu složiti s tobom, kao i za Karlovačko. Još veće smeće je Prima, Daruvar također loš. Velebitsko redovno pijem kad zapalim za ZG i mogu ti reći da mi se i ono pokvarilo. Nikšićko pijem kad odem preko, također nije ni sjena onog prijeratnoga.
Meni osobno od domaćih piva u zadnje vrijeme nekako najbolje sjeda Pan. Od stranih, naravno Erdinger, zatim češki Pilsner Urquel i recimo Carlsberg. Stella, Bavaria i Heineken su mi onako bez veze, ništa posebno, Becks je OK.
Unatoč svom lokalpatriotizmu, ne mogu reći da mi je Osječko dobro. Ne zato da bi se preseravao i pametovao, nego eto, jednostavno zato što mi nije dobro. No sve je to stvar osobnog ukusa.
|