#71:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
11.07.2008. 17:47
He, dobro da je petak pa imam vremena za ovo.
To što si bio na mnogim koncertima ne znači da znaš o čemu pričaš (što uostalom možemo zaključiti čitajući ostatak tvog odgovora).
Drugo, ne očekujem da priznaš da si ksenofob, jer nitko nije svjesno ksenofob. No opet si uzeo Tešanj kao primjer, i smeta ti što na koncertu nije bilo više od 25% Osječana (iako je ta teza glupost sama po sebi - na koncertu nisi bio, niti je o njemu netko pisao, a i da je, ne znam na koji bi se način moglo utvrditi koliko je Osječana na koncertu bilo).
Treće, uzeo si Veliku kao primjer čega? Ili pak ono u Puli? To je tebi valjda ideal kome treba težiti? Onda slobodno kreni u organizaciju - nije to nikakav problem, sve su to privatne inicijative, sa moćnim sponzorima. Oni kojima se tamo ne sviđa, valjda su seljaci? Nemaju pojma o mjuzi - kako ti kažeš? Neće valjda Grad oranizirati festival s bendovima za koje 99% ljudi nikad nije čulo (to je u stvari ključ - zbog činjenice da većina nema pojma o njima posjetitelji se osjećaju cool, posebno, i pametno).
Na kraju, ja nisam nikakav glazbeni stručnjak. Da si kojim slučajem pažljivije čitao što sam napisao, shvatio bi da ne komentiram nečiji ukus. Ni meni se ne sviđa Whitesnake, a još manje Adams. Uopće ne pišem o glazbi, već o pristupu. Ili još bolje bahatosti i aroganciji, ograničenosti, zatucanosti - onaj kome je glazba koju sluša glavna životna odrednica, a da je prešao 15 godina, ima ozbiljnih problema. Onaj tko za sebe misli da ima ukusa, nasuprot većini, ili da je stručnjak, a nema nikakve realne podloge za isto, e taj ima još većih problema. Ako si kojim slučajem završio kakav renomirani konzervatorij, povlačim sve, saslušat ću te.
|