#68:
Autor:
toni
Postano:
26.11.2007. 15:43
Opez ne znas za sta si !
Citat:
Javni natječaji su transparentni, kažeš, ali unaprijed dogovoreni. Onda super, jer nemamo nikakvih problema. Pojam transparentnog nam se izgleda razlikuje. No svejedno, ja još nisam vidio potpuno transparentan natječaj, a pozorno pratim.
|
pa kako nisu transparentni !? sve se vidi u tekstu natjecaja.. jasno je naznaceno da trebaju 5 inženjera s 17.2 god radnog iskustva !
Citat:
Misliš da se tajkunski profiti već nekako oporezuju? Da, nisam bio baš jasan, ali sam se poslužio kolokvijalnim izrazom - tajkunski profiti. Mislio sam da bi bilo korektno da ljudi kao što je Rajić plate barem nešto državi, kad prodaju firme koje su kupili za kikiriki po izrazito podcijenjenim i unaprijed dogovorenim cijenama, podižući kredite po kamatama koje se tada nije miglo dobiti i otplaćujući iste profitom firme koju su kupili, a ujedno su od istih propustili napraviti ozbiljne regionalne igrače (jer su po struci kamiondžije).
|
I meni se ucinilo da sam negdje na tv cuo da luka nije platio porez drzavi.. kako je to moguce ? pa kome je platio ? na trgovinu dionicama se ne placa porez ? jel tako stoji u zakonu ? ne znam.. pa pitam..
Citat:
A kažnjavanje se odnosilo na otimačinu i lopovluk, ne na profit. Ako bi kažnjavali profit, ionako u Hrvatskoj uskoro ne bi imali što kažnjavati, ha, ha.
|
aha, ok, al otimačina i lopovluk su i tak i tak ukljuceni u kz..
Citat:
Odakle ti da Zerp ide ovako ili onako? Koliko pratim medije, strani diplomati kojima je Sanader pušio proteklih 4 godine bili su prilično jasni - nadaju se da Hrvatska neće poduzimati jednostrane poteze. Možda griješim, ali Slovenija i Italija nekako nisu za taj naš Zerp.
|
ma mogu oni biti protiv toga, ali zerp ce sigurno proglasit.. mislim da se i sam 'veliki sanader' o tome izjasnio..
|