Najveći problem je što i takvi, kao što je mi2, najčešće mogu imati djecu. Jer jadno dijete kojeg će roditelj okovati olovnom kuglom, poslati u kućni pritvor na dvije godine i natjerati u policiju da cinka prijatelje. A sve zato što je taj isti roditelj mišljenja da su sve droge iste, svi koji se drogiraju narkomani, i svi narkomani isti, ološ, opasni po društvo, koje je inače valjda u savršenom stanju.
Evo ja sam, priznajem, probao određenu vrst droge, i to kad sam imao 14 godina. Nije mi ju uvalio nikakav diler, već sam jednostavno bio u prilici da probam, i to sam naravno odmah napravio. Kako sam poslije završio srednju školu, fakultet, zaposlio se, nisam kazneno evidentiran, imam možda jedan ili dva boda iz prometa, dakle, manje više pristojan član društva? Kako, kad sam narkomančina opasan po okolinu? Ako su u pravu Hdz i ljudi kao mi2, to nije moguće. Kad probaš drogu, nema povratka. Također, da sam bio 2 godine u zatvoru, nekako sumnjam da bih završio srednju, faks i našao posao.
|