#46:
Autor:
paperje
Postano:
24.05.2006. 19:20
pravim imenom ili svojevrsnim pseudonimom, sasvim mi je svejedno! naravno, sve dok me dotična osoba opskrbljuje istinitim i objektivnim činjenicama u dnevnim novinama koje kupujem, u časopisu kojega ponekad prelistam, na TV emisiji koju gledam ili na web portalu kojega posjećujem, a podatci u gaapovom tekstu potpuno su točni!
sljedeće, mediji su danas (bez pretjerivanja) sveprisutni u našim životima. brojne TV kuće, besplatne dnevne novine ili novine koje plaćamo, internet, radio... danas je u medijima zaposleno više ljudi no što je to ikada ranije bio slučaj. sto ljudi, sto ćudi... i novinari su ljudi (vjerovali vi to meni ili ne) pa ih vode različiti interesi kojima je manje ili više prožet njihov profesionalni rad. sad, iz te silno velike količine informacija, kojom nas svakoga dana okružuju mediji, svatko od nas odabire ono što želi gledati, slušati ili čitati. naprimjer, osobno nikad neću čitati sportsku rubriku u dnevnom tisku (osim ukoliko se radi o janici ili baliću), ali ću zato rado proučiti tekstove koji se tiču obrazovanja, zdravstva ili brige o životinjama. tako i svatko drugi neprestano odabire ponešto za sebe. iako mi rad u medijima niti izdaleka nije blizak, jasno mi je da konkurencija pred njih stavlja težak zadatak. naime, potrebno je pridobiti masu da kupuje baš te novine, gleda baš tu TV emisiju ili sluša baš tu radio postaju. svaki novinar zna da će to postići isključivo ukoliko kao plod ruku njegovih nastane nešto što je većini informativno. vijesti poput "baka danica danas prala veš pa ga okačila na štrik ili sedmogodišnja valentina jutros nahranila svoga žutoga mačka" nisu ljudima informativne, one ne prodaju novine!
i na kraju, nije mi jasno zašto je domagoj toliko uvjeren da se u prethodnom članku radi o govoru mržnje prema Crkvi i svemu što je vezano uz nju. autor je sam jasno rekao da MRZI LICEMJERJE, a priznajmo si, njime je protkano cjelokupno društvo. mišljenja sam da je gaap svojim člankom samo htio skrenuti našu pažnju (naravno, ukoliko to i sami želimo) na količinu licemjerja koje nam svakodnevno kesi svoje zube kroz skupe automobile kojima upravljaju oni koji izvikuju: "Blago skromnima, oni će baštiniti zemlju! "
|