Djeca? Što dijete od 5, 6 godina radi na ulici bez nadzora roditelja? Ako je takvo dijete pod nadzorom roditelja, što radi kraj nepoznatog psa? Pas je životinja, a u većini situacija pitomija od nekolicine seljaka na forumu. Nevjerojatne su situacije kada prepametni roditelji dopuštaju ili čak nagovaraju djecu da pomaze psa bez da su prije toga pogledali, a kamoli pitali vlasnika mogu li. Pas će, ako je zainteresiran sam prići i naravno reagirati režanje ili čak ugrizom na maltretiranje, povlačenje za rep i sl. Ne, nemam psa, ali neke stvari jasno i zdravo razlučujem. Nedostaje vama dragi moji jako puno znanja da bi se uopće uplitali u ovakve teme. Balkanoidi, jel. :/
Iza pseće nužde ukoliko nema ikakvih spremnika za isto, svi normalni i odgovorni vlasnici će pokupiti taj izmet ili bi bar trebali, jel. Na ovaj dio nemam zamjerke iako je situacija žešće falična.
Jasno mi je i da istinski ljubitelji životinja, a samim tim i pasa, svoje ljubimce smatraju prijateljima i tako se prema njima odnose. S njima nitko nema problema. Problemi nastaju kod drugog dijela ekipice koja ljubimce ima zbog modnih trendova. Takvi bi da je trendy, nosali krletke sa kanarincima po promenadi.
Kad mi se omogući biciklistička staza bez bakica, komšija, prijatelja i rodbine koja razmjenjuje recepte i novitete, obećat ću da biciklom neću kročiti po pješačkoj stazi. Isto vrijedi za prenabrijanu ekipu na cestama.
|