#55:
Re: Gdje je nestao hrvatski san?
Autor:
Yoanna35
Postano:
16.03.2011. 23:04
Evo ipak moram pisati hvala Vam ljudi.
Odgovor Mungosu. Ja sam radila u lijevoj opciji 7 godina, tada nisam imala diplomu u rukama i iskreno nije mi palo na pamet tražiti posao u struci na takav način. Bilo mi j e prije svega zabavno, pa onda poučno, naučila sam kako funkcionira taj svijet, moram priznati da sam se putem i u njih razočarala, u stvari razočarala sam se u čovjeka koji ima mogućnost napraviti dobro, pametno, racionalno, sve za opće dobro, a on napravi potpuno suprotno za svoje dobro.
Nije mi palo na pamet nepostistički tražiti posao za sebe jer pod a) nisam imala diplomu , a pod b) ne bi mogla na oči ljudima koji me poznaju.
Radila sam za neku plaću bez dana radnog staža i bez prijave. Nakon diplome kad se ekipa raspala odlučila sam sama se snači. Tek na prvim razgovorima sam postala bolno svjesna da a) ja ne smijem reći da sam 7 godina radila jer je ta činjenica meni protureklama..bez obzira na to što se nisam bavila politikom već sam bila čisti administrativac, a pod b) ako ne kažem da nisam radila ništa, ja sam neradnik.
Jednog dana za vrijeme jedne kampanje zvao me profesor na faks da odradima diplomski rad, dečki iz stranke su odmah rekli idi mi ćemo se snaći. Banalna tehnička stvar a to je nemanje mobitela, dovela je do toga da me dečki zovu na faks jer ne znaju gdje je neki dokument. Ta banalna glupost je dovela do toga da se na faksu pročuje gdje ja radim. Nikad o tome nisam na faksu nikoe govorila. Jednog dana moji kolege su diplomirali, ja nosim cvijeće i prisustvujem domjenku, na to dojenku su bili neki moji profesori. Ja nikada do tada nisam imala pojma niti me je zanimalo jesu li oni politički oredjeljeni i u kojoj su stranci. No rešetali su me pitanjima. Da ne duljim sve se okrenulo u zlo, jedan profesor me pitao za izborne rezultate, rekla sam da nije mjesto ni vrijeme za takve razgovore, upala je profesorica s rečenicom da ona jako dobro zna za koga ja radim, tada mi je bilo jasno zašto me je šest mjeseci prije toga vrijeđala na ispitu, slučajno je ona bila Kramarićev 13-ti glas, a on i ovaj moj su se pokefali, onda me je uzela na red profesorica kod koje sam imala same petice, pa kaže ona meni čula sam da su vas kolegice čekale s uzorcima dok ste vi obavljali vaše političke rezultate, na moje na rubu plaća pitanje ćemu to sve rekla je pa bili ste na listi, moš mislit 24 od 25 čovjek nije imao koga staviti pa je stavio mene, priča s uzorcima je laž, jer sam svako jutro prvo išla po uzorke, pa radila na faksu do 15 sati, onda sendvi u ruke i put u stranku do dva -tri sata ujutro.
Ono ćemu se nisam nadala je da se o meni vodi evidenicja i da je moj taj smješan rad za smješnu plaću bio nekima gori nego da dilam drogu. Nakon par godina, a od 2005 se time ne bavim lega mi kaže šalji CV -i na mene tamo je pisalo 7 godina admisntrativni posao , pa onda iskustvo u struci, nisam uopće znala gdje lega radi samo sam znala da je faca. Da ne duljim sutradan stigne umotana priča da revidiram CV-i ja kontam i kontam i totalno zbunjena ukucam u Google legino ime kad ono ..jel ..lega radi za poslodavca od 3000 zapsolenih, revidiram ja CV i pozovu me na razgovor, znači u novom CV-u politike nema ima samo iskustvo u struci. Prima me osoba b, na opit o dužini godina studija ja kažem da sam morala raditi i čovjek ničim izazvan napiše ..stranku i 7 godina, jel netko ovdje misli da ću ja ikada tamo moći raditi??' Zašto je to važno ako se ja time ne bavim od 2005. i tražim posao u struci???
Slijedeće loše iskustvo , ja bila tada u radnom odnosu i meni se uči još, pozovem profesora, opcija s 4 slova na kavu, i kažem mu da trebam njegovu suglasnost jer treba suglasnost dva profesora, uglavnom pa vi ste žensko, pa ja sad obajšnjavam...pa igubit ćete posao, pa puno je to novaca..uglavnom rekla sam mu neću kupti auto na kredit nego ću taj novac -prije svega svoj dati na školovanje . profesor pristaje i sad kreče ludost, čovjek se sam ponudi kako je on u nekoj komisiji za stipendija, ja mu kažem ali profesore ja ne ispunjavam uvjete imam slabiji prosjek od 3.5. , on kaže ništa vi ne brinite samo rješite sve oko prijave, ja psolije posla letala po gradu, potrošila 400kn, da bi na kraju popušila naravno i nazovem ja profesora i ptam ćemu ta igra kaže čovjek pa znate ja sam u drugoj komisiji...
Kad sam mogla pomoći pomogla sam ,nikad nisam odmagala, niti pružala lažnu nadu.
|