#58:
Autor:
Leteci mungos
Postano:
21.02.2011. 7:53
@markonato, dobro primjecujes. Sumrak pameti.
Kad su copili onu dvojicu svercera kokainom - oni odjednom nisu bili dileri, sverceri kokainom, vec jadna djecica uvucena u ne znam ti ni ja kakve zavjere. Mali jadni nevini deckici koje treba pustiti na slobodu i hvatati prave zlikovce.
Korijen takvom izopacenom razmisljanju treba traziti u globalnoj (mislim na hrvatske prilike) relativizaciji krivnje i zlocina. Od drugog svjetskog rata, preko Domovinskog i danasnjih dana.
Od relativizacije NDH kao fastisticke marionetske drzavice, preko famoznih izjava da "onaj koji se brani ne moze pociniti zlocin". Nastavilo se u danima mlade hrvatske drzave, gdje je sam predsjednik Ustavnog suda (heeej, Ustavnog-fucking-suda) izjavio da "novac nije imovina" (poltronski braneci Tudjmana nakon sto je Lepejica otkucala da Frnja bere kajmak).
Eno, ovih dana i Vekic daje ingenioznu izjavu "Ponovit ću još jednom, zločine nismo činili, a ako je bilo pojedinačnih zločina u ratu, to nisu bili ratni zločini" [link].
Dakle, prema Vekicu, zlocin pocinjen u ratu NIJE ratni zlocin. Vekic ne kaze kakav je to zlocin, mozda je zelio reci da se radi o mirnodopskom zlocinu, ili...?!
Kako god, dok se takvi likovi i paradigme ne smjeste u kontekst kojem prirodno propadaju, imat cemo situaciju gdje ce si svatko uzeti za pravo govoriti kako vandali nisu vandali, zlocinci zlocinci, a lopovi lopovi.
|