#56:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
12.01.2011. 15:02
Apsolutno.
Nekad fascinira sva blesavoća Hrvata koji nikako da shvate što Hrvatska predstavlja u svijetu, i u stalnoj su potrazi za nekakvom međunarodnom pravdom. Tko se ne sjeća, mi smo država čija je premijerka umalo predsjednika SAD-a zatukla ogromnom torbom (jer joj nitko nije rekao da se pred Obamom neće ni šminkati ni mijenjati uloške), njezini pokušaji govora na nepoznatom stranom jeziku izazivaju zgražanje, a bivši je premijer molio Donalda Trumpa da pronađe filmsku ulogu za njegovu kćer.
Mi nismo u stanju optužiti ni vlastite zločince, a kako ćemo onda tuđe?
Evo još jedan:
Izručuju najčešće one države koje su same sebe pokopale pred svijetom, pokušavajući granice vratiti na one starih banovina, a u ožujku im stiže na naplatu 15 milijardi kuna dugova, koje nemaju od čega platiti, nego ponovnim zaduživanjem kod istih onih država pred kojima su se pokopale.
Nemaju za platiti, jer su same sebe pokrale, i kradu još uvijek, privilegiranjem nekih građana (ako već više ne trpaju direktno u vlastiti džep).
Kako narod već 20 godina odabire politiku izručivanja, krađe i zaduživanja, onda mi tu nemamo što prigovarati, a nema ni narod. Narod želi da se izručuju naši građani, možda zato što je svjestan da će im vani biti bolje.
U međuvremenu, dok mi tu razglabamo međunarodne odnose (koji su toliko jednostavni da bi ih uskoro mogao shvatiti i prosječni Hrvat, katolik, i birač Hdz-a), treba reći i da je ova kvazi-afera još jedan dokaz sve gluposti naše države i aktera koji su se ovdje javljali - a to su redom Danijel Srb, Vladimir Šišljagić, Tomislav Ivić (svi iz Osijeka, nažalost) i par neukih ministara iz tragične vlade Jadranke Kosor.
Čovjeka su uhapsili, nagađa se (ali još uvijek ne zna točno) zbog smrti nekog srpskog sugrađanina, veliki popis (350) ne postoji, mali popis (40) sadrži tek 1 (jednog) Hrvata, a ni ovaj koji je uhapšen u Bosni izgleda neće biti izručen Srbiji, nego Hrvatskoj (ni to se zapravo još ne zna).
U međuvremenu su razgovarali i Jadranka i Boris, i Bošnjaković i neka ženska tamo u Srbiji, i tko zna tko nije, i jedino što 100% znamo jest da naša Vlada već dugo zna za popis (40), ali nikom nije rekla, da uhapšeni Purda nije na njemu, ali da je naša Vlada, kako bi nešto uskladila, slala svoj popis Srbiji, i da je na njemu c.c.a. 1500 ljudi, od kojih mnogi Hrvati.
Još nešto znamo 100% - ove maloumnike koji su danima laprdali o ovoj temi, u uvjeravali nas u štošta (pa čak i da je to zbog objave lažnog registra branitelja) treba hitno ukloniti iz politike, a njihove stranke (Hdz, Hsp i Hdssb) zabraniti na jedno 20-ak godina, dok prirodni odabir ne učini svoje (pod pretpostavkom da je madež navedenih stranaka pametnija od starijih).
|