#48:
Autor:
francika
Postano:
19.01.2011. 14:28
francika dobro zamišljena ideja al imam par primjedbi
1.Pješački kod Rokove je po meni glupos žešća kao i cestovni na Gornjodravskoj, ako bi se tamo postavio pješački postavlje se pitanje kompe koja je 100m dalje. Po meni nepotrebno.
2.Cestovno-pješački ne u Cvjetkovoj već u Hutlerovoj jer prolazi tik do bolnice, em je koridor širi em olakšava pristup samoj bolnici.
3. Sadšnji cestovni prenamjenit u samo pješački. tako da tvrđa, kopika, katakombe budu jedna velika "pješačka" zona.
uz to neminovno je napraviti i novu regulaciju prometa u samom gradu
Lp
|
1. Ne smatram da bi se kompa morala ukinuti izgradnjom pješačkog mosta. Djeca će se uvijek voliti voziti kompom pa neće biti razloga da je se ukida. Kompa je turistička atrakcija grada Osijeka, a i ne predstavlja neki trošak ili nešto što stvara gubitke, a ako u gradu ima toliko bespotrebnih radnika zašto grad ne bi plaćao i trojicu koji bi upravljali kompom pa čak i ako padne promet. Evo u Zadru npr. ima pješački most do poluotoka, ali svejedno 100 metara dalje vozi gondola na poluotok kao turistička atrakcija. Mislim da stvarno nema bolje lokacije za drugi pješački most od Rokove ulice jer je na kraju promenade koja bi tada ostala cijelovita. I da nam je to prvi pješački most onda bi bilo jeftinije da je obični, a ne viseći, ali sada kad već imamo jedan viseći bilo bi idealno estetski tj. arhitektonski da mu napravimo brata blizanca. I da zaboravio sam reći da ne treba prvo taj most graditi, nego cestovne na Kanižlićevoj i Cvjetkovoj, pa tek onda njega.
2. Ja sam ga stavio kroz Cvjetkovu zato da obiđe sa istočne strane Podravlje. Moralo bi se rušiti Podravlje da se kroz Hutlerovu napravi most a nema prevelike potrebe za tim, a čak bi se i stvorili prometni čepovi na Hutlerovoj jer je i sada već velika gužva baš u toj ulici.
3. Nije loša ideja ali nažalost taj most ima jako veliku ulogu u smanjenju prometne gužve u gradu jer je najkraćom mogućom linijom povezan sa južnom obilaznicom i kao takav dio je mreže magistralnih cesta u Hrvatskoj.
Zadnja promjena: francika; 19.01.2011. 14:35; ukupno mijenjano 1 put.
|