#56:
Autor:
Martin Aston
Postano:
17.11.2010. 8:27
evo znam da se na eurosportu tijekom svjetskog prvenstva na novom zelandu uz nastup davida šaina , maje anić i sonje kešerac (svi Osječani članovi VK Iktusa spomenuo osijek barem jednom ako ne i više puta).
[/quote]
E, meni je ovo enigma teška. Koliko vama točno znači to što je Osijek spomenut "jednom ako ne i više puta" (!) na jednom satelitskom programu, u kasnovečernjem terminu jedne srijede u studenom? Ono, što to točno znači vama osobno? Mislim, svi smo mi na ovaj ili onaj način, u većoj ili manjoj mjeri iskompleksirani, ali kome ovo zaista hrani ego? Jel javljate frendovima na fejsu koji nisu iz Osijeka, da ste spomenuti na teveu?
Drugo, važnije pitanje: što vi mislite koliko to konkretno znači za grad Osijek, u financijskom smislu? Jer, u istoj toj prigodi spomenut je i, šta ja znam, Ploiesti u Rumunjskoj. I šta sad? Hoće ili itko od vas spakirati ruksak i pravac Ploiesti, vođen znatiželjom da otkrije grad ( i tamo ostavi novce u hotelu, tramvaju, taksiju, muzeju, restoranu, jer o tome je u suštini riječ ), do tada nepoznat, iz kojeg dolazi osvajač zlata u nekoj drugoj veslačkoj disciplini?
E, sad taj odgovor primjenite na ostale gledatelje kasnovečernjeg programa na Eurosportu. Konkretan rezultat je ništa, nula. Eto, spomenuti smo na Eurosportu, i to je to. Gasite televizore, idete na spavanje i ujutro se opet budite u gradu čiji pravi gradonačelnik sad čuči u Sarajevu i Zenici zato što je mučio, i ubijao ljude. A imate i Krešimira Bubala.
Umjesto toga, kao što je netko naveo, AMATERSKI SPORT. Koševi, golovi i skate parkovi na svakom uglu, staze za trčanje, biciklističke staze po cijelom gradu. Jer to rezultira zadovoljstvom, ispunjenošću, i divnim prijateljstvima i uspomenama.
Iza ( pokušaja ) vrhunskog sporta, u 99 % slučajeva ostaju pokidani ligamenti i kralježnica, te frustracija i gorak okus u ustima, kako onih koji nisu uspjeli ( jer jedan je svjetski prvak ), tako i onih koji su to financirali, svojom voljom ( roditelji ), ili još gore, prisilno ( porezni obveznici ).
A sad ugasimo kompjutore, svi van pred zgradu, i napucavajmo loptu, loše i amaterski.
|