#52:
Autor:
erich
Postano:
25.08.2010. 9:23
sad ste krenili raspravljat o stvarima o kojima si i mi poprilicno razbijamo glavu kroz cijelu godinu,...
uskladiti nasu (uglavnom najvise nikolinu ) zelju za "umjetnickim dogadjajem" sa nasom potrebom za financiskom isplativoscu kao i sa potrebom za sto vecim brojem posjetitelja kao i sto vecim prisustvom u medijima itd.
naravno, nikoli bi najbolje bilo da se naprave skulpture od slame, i sve to kao do sad, ali da se posjetiteljima daje bunarska vode iz staklenih i/ili glinenih posuda, zdrava prirodna vegeterianska hrana, da nema uopce alkohola i slicno, te da budu i hare krishna (ali vremenski ograniceniji;)), i tamburasi itd....
financisku isplativost za cijelokupni dogadjaj mozemo iskljucio pomocu natjecaja iz ministarstva, zupanije, itd itd dosegnit,.. sa vlastitom "zaradom" od festivalskom dana se nikada nikako necemo moci isplatiti. morali bi bubnit 50 kn upad i pivo 15, hranu 20+ itd,.. sta smatramo jednostavno nemoguce za nas/vas sve
veci broj posjetitelja i sto veci broj medija su nuzni upravo zbog tih svih natjecaja,.. nece ministarsto dat udruzi 50.000 kn za osebujan projekt ko ovaj nas ako na njega dodje 300+ ljudi... kao niti sponzori nit itko drugi...
itd itd,...
tako da svakako moramo imati razlicite stvari u ponudi ali moramo se takodjer cuvati bas tog varaskog/kirbajskog ,... to je atmosfera koju zelimo izbjeci i ove godine je malkoc previse krenilo na to stranu,... iako su nas djelomicno langosice npr. i spasile sta se nasih propusta oko hrane tice,... sta bi bilo da nije bilo langosica ? kontam da bi bilo nereda zbog hrane,.. ali treba ih bit na drugaciji nacin. dogodine smislim ja taj dio konacno onako da bude nadam se skoro pa savrsen.
eh sad,... sta se vola tice. vol NIJE bio nikad za ovu godinu najavljen. mi smo ga pokusavali "dobit" ali nije bilo novaca za njega tako da ga nismo nijednom nigdje najavili!
sta se sarana tice,... a joj,.. tu je propao jednostavno dogovro. odnosno mi smo se dogovorili i u petak je doticni covjek jos sjedio s nama za stolom i prolazio detalje oko polozaja gdje da se peku itd te se u subotu jednostavno nije pojavio i imao ugasen mobitel... sta da vam kazem,.. nevjerovatno ali dogodilo se. ja sam u nedelju kad ga jos uvijek nismo mogli naci na trenutke cak razmisljao o tome da prijevremeno "ritualno spalim nesto (odnosno nekog)" al na svu srecu od guzve nism stigao napravit neku slicnu glupost,.. hehehe,.. sta's jedna zivotna lekcija vise...
besplatnog je bilo u biti samo guzvara na ulazu,.. to svakak treba bit te svakako treba biti takvih stvari jos negdje. to je sibolicno i ljepo i tako nesto je red, kultura i tradicija za nase podneblje. te kad netko dodje kod mene kuc, pa i na nasu njivu treba biti primljen domacinski. naravno ne mozemo vise kao prve dvije godine kad smo castili sa svime,... jednostavno vas je previse za to
ulaz se treao naplatiti svima osim djeci, naravno. stvarao se cep pa su sigurno neki u toj guzvi prosli ovak,.. nagodinu vise mostova, vise ulaza - izlaza itd,...
|