#54:
Autor:
verycreativan
Postano:
28.06.2009. 13:23
Uvijek su najglasniji oni koji imaju najmanje pojma, pa onda nedostatak znanja kompenziraju brojem postova, ruganjem ili pljuvanjem, u ovom slučaju spomeniku braniteljima na Trgu slobode. Jel se nekome sviđa ili ne sviđa, totalno je nebitno. Niti će spomenik biti bolji ako se većem broju ljudi sviđa, niti će biti gori ako se većem broju ljudi ne sviđa.
Gledati taj spomenik i vidjeti samo hrđu, pokazuje stupanj razvoja na kojem je netko zastao, pa nije uputno da se time hvali, jer naime i malo dijete vidi da je to hrđa. Ono što se ne razumije, o tome se ne govori.
Onaj koji je izvukao logiku da su zbog te hrđe i oni koje taj spomenik predstavlja hrđa (dno) društva, je totalno promašio smisao i ideju spomenika, i sigurno nikome nije palo napamet da se ruga žrtvama, koja god politika u tom trenutku bila.
Zato bih zamolio one kojima se spomenik ne sviđa, da napišu ne sviđa mi se, nije mi lijep, ne razumijem ga pa mi nije lijep, razumijem ga pa mi nije lijep, ali ne pišite da je ruglo, jer ruglo je u glavi onog koji to napiše.
I ne to nije obično željezo, nego korten čelik, i ne to nije tada mogao napraviti neki naš limar, i ne nije jeftin materijal, jer nije ni trebao biti jeftin jer je podignut u spomen poginulim braniteljima. I da, to je jedan od rijetkih dobrih spomenika u gradu.
|