#50:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
28.04.2008. 18:45
Mrziti je grijeh. Pogotovo ako ne shvaćaš onog kojeg mrziš. Nemam ja ništa protiv niti jedne škole, dapače, ispostavilo se da je puno bolje biti kuhar, tesar, varioc, i ne znam što, nego dipl. nešto, u odnosu na tržište rada.
Međutim ni u Zimbabveu se netko nakon srednje škole elektrotehnike ne upisuje na ekonomiju i pravo - ne zato što ga tamo ne bi htjeli, nego zato što nije učio pola predmeta koji su preduvjet za te fakultete. Prednost gimnazije je jedino u tome što ima malo veći raspon mogućnosti - samim tim ujedno i gotovo neophodno nastavljanje školovanja, što učenik strukovne škole ne mora. Inače ne sumnjam da su neki obrtnici pametniji od mene, a pogotovo ne sumnjam da više zarađuju.
Svaka čast. Ne znam zašto su te gledali s visoka, s obzirom da si se upisala. Kako si se upisala, to je već drugi problem. Jer da se za upis na fakultet vrednuje znanje, jedini objektivni kriterij, a ne nekakve ocjene i smiješan prijemni, ti bi zasigurno morala podosta poraditi izvan škole da nadoknadiš 2 godine povijesti manjka (što ne tvrdim da nisi i učinila). Neovisno o tvom slučaju, tvoj primjer pokazuje da netko nema nikakve koristi od toga što je 2 godine duže učio povijest, što je strašno - jer se postavlja pitanje zašto je uopće učio. Da skratim, kad bude državne mature, i izrazito strogih prijemnih, tek će tada svi imati jednake šanse - to je cilj.
|