#36:
Autor:
Blofeld
Postano:
08.10.2007. 15:06
Smirimo strasti. Problem Pravnog fakulteta je taj što se upisuje par stotina studenata previše. Odnosno, svatko može upisati pravo. Posljedica toga je i sve ovdje navedeno.
Stoga pozivam profesore na Pravnom fakultetu da slijedeće godine upišu 50 studenata. I to nakon provedenog prijemnog ispita na kojem se neće pitanja znati unaprijed, pa makar da ih je i 5000. Naime, fakultet kakav jest nema uvjeta za više od 50 ljudi (mislim na kadar, tehničku opremljenost, i na kraju, a možda i najvažnije, broj nezaposlenih pravnika). Meni je jasno da će fakultet na taj način izgubiti veliku lovu, no nije mi jasno gdje je ta lova dosad odlazila (nije mi namjera nekog neutemeljeno optuživati).
Kada se bude upisivalo 50 studenata, svi će moći na predavanja, seminare, klinike, konzultacije, usmene ispite, a vjerojatno će se i zaposliti. Ovo je, zasad, cirkus.
Glede prebacivanja na druge fakultete, to ne podržavam. Većina ljudi koje znam da su to napravili već su bili loši studenti, i što je još gore, nisu ni pokušali polagati te ispite u Osijeku. Razina znanja koja se traži u Rijeci i Splitu, iz primjerice GPP-a, toliko je jadna, da ja osobno ljude koji su tamo položili taj ispit ne bi zaposlio ni u kantini. Problema u Osijeku jedino može biti sa već ohoho spominjanim prof.J., no i on je promijenio ploču, valjda zato što se ozbiljnije bacio u politiku.
(Evo sad je očito da sam i ja dipl.iur.)
|