#31:
Autor:
Leon
Postano:
24.05.2006. 11:04
Prvom i zadnjom recenicom si dao odgovor na svoj komentar. Naime, cim neki medij ima ovu ili onu orijentaciju, onda je jasno da tamo postoji dirigirana uredjivacka politika, politika rukovodjena necijim interesima - najcesce interesima financijera. Takva "uredjivacka politika" je protivna interesima javnosti, slobodnog informiranja i kritike drustva.
Portal Osijek031 nije financiran niti od koje politicke struje ili trzisne interesne sfere. Portal se financira iskljucivo reklamama, a sve reklame su i naznacene kao takve.
Slijedom toga, moze se zakljuciti da "uredjivacka politika" nije ta koja ce govoriti kakav sadrzaj, u odnosu na necije interese, se smije ili ne smije objaviti, vec samo koliko je taj sadrzaj kvalitetan/bitan u tom trenutku.
Citat:
On jest potpisan kao autor, ali ti si to dopustio objaviti.
|
Svoju zamjerku na clanak sam vec iznio (i javno). Sto se tice same teme clanka ili mrznje o kojoj govoris - hm, govora mrznje zaista nema, a koliko je tema "vruca" najbolje govore komentari.
Nadam se da shvacas da mi je potpuno neprihvatljiva teza "tako se lijepo zna kakva je uređivačka politika...", jer takav odnos prema pisanju ne smatram novinarstvom, vec placenim lobbyranjem i zloupotrebom medijskih moci. I ne, ne trebas dobiti Pulitzera da bi bi znao razluciti dobro od loseg uredjivanja.
Moje misljenje o temi (koje imam, ali ga treba gledati kao izdvojenu cjelinu u odnosu na ono sto nazivas "uredjivackom politikom") je moje misljenje o toj temi i potpuno je nebitno za ovo o cemu nas dvojica pricamo. ;-)
|