#36:
Autor:
bazooka_joe
Postano:
09.05.2011. 1:38
To mi je bila prva pomisao kad sam vidio; ne samo da mu (očito) plaćaju, već su mu dopustili da sa 13 godina igra to (subjektivna ocjena igrača EVE-a ) šareno pedersko smeće bez da su se uopće raspitali kakav učinak (na djecu!) imaju MMORPG-ovi.
Ja ovdje mogu ponuditi dosta nekonvencionalno rješenje stvari: razgovarati s malim o igri; interesirati se; potruditi se shvatiti logiku i mehaniku igre (pasionirani igrači rado pričaju o tome); saznati na kojem je serveru i koga sve igra. I onda ubiti boga u njemu u igri, ili angažirati cijeli klan koji će ga progoniti kroz cijelo fakin virtualno kraljevstvo.
Naravno, sad je prekasno za poduzimanje ovakve ili slične ("virtualne") mjere.
Što se tiče ostalih prijedloga sa topica:
1. Batine bi vam (da sam ja klinac) priskrbile kaznenu prijavu i dug sudski proces, toliko naporan i toliko prožet mojim suzama i izmišljotinama da bih u roku mjesec dana igrao štogod želim kod novih staratelja.
2. Bacanje kompa kroz prozor rezultiralo bi igranjem WOW-a u nekoj od igraonica; pare bih krao roditeljima, a kad saznaju, well, vidi 1.
U svemu ostalome - potpisujem post morgana.
E, da, a što se tiče teze da prije, kad smo se kao klinci valjali u blatu, nije bilo "poremećaja" među klincima - tu se ne slažem; znam neke (sada odrasle ljude) koji su bili zbilja bolesni klicni (al' ono, sick shit!); neki su se popravili, neki ne, no ja i dalje žalim što svoje 1. računalo nisam dobio ranije (a htio sam ga od 9. godine). O modemu da ne pričam!
|