Kolko zatucanih na jednom mjestu
Grad preko Drave (zračnom linijom par stotina metara od trga A.S.) raspolaže sa preko 100 hektara svog zemljišta.
I prije par godina na raznim izborima skoro svi su u svojim planovima imali sjevernu obilaznicu...
Takve stvari se ne grade za danas, za sutra nego za prekosutra..za 5-10 godina u buducnost.
Ajde razmislite malo šta se tamo može izgradit u idućih 10-20 godina??
Zapravo vi ne možete razmišljati tako daleko jer živite kao svaki prosječan Hrvat- od danas do sutra. Boli vas za vašu djecu, za unuke..gledate samo kako će vama biti bolje, trošite ono što nemate i tako u nedogled.
i
|
lega, ja sam uvijek za izgradnju i za razvoj grada i najsretniji bi bio kada bi on bio i najljepši i najrazvijeniji i svašta nešto naj u ovoj regiji.
ali lega, koja budućnost? pa u ovom gradu imamo još i zaostatke iz prošlosti koje treba sagraditit, pa zaostatke iz sadašnjosti, pa tek onda možemo graditi za budućnost od 10-15 godina.
Nisu napravljeni podvožnjaci,
nije spojena pruga od bikare do zelenog polja,
nije napravljena nova ramiza izvan grada,
isto tako sjedište unikom izvan grada (eto onda i malo viška zemljišta na jako atraktivnoj lokaciji pa nek se prodaje zamljište i gradi),
nije riješen željeznički koridor (to je hž-ova investicija, ali ako je gradu imalo stalo mogo bi i on nešto ubost pa bi se sigurno brže riješilo, i eto ti opet viška zemljišta)
nije spojena promenada sa šetnicom u donjem gradu
i još tu ima sigurno svačega, al ne mogu se sjetit. mislim da si dobio okvirno sliku.
dakle, to su neki projekti koji su se trebali realizirati još prije koje desetljeće. i kako sad može bit u igri most za budučnost prije ovih projekata, posebno ako se zna da se za njega DIŽE KREDIT??