#38:
Autor:
Dovla Šex
Postano:
15.03.2011. 12:55
Probaj se malo voziti noćnim tramvajima.
I nemoj ovdje prosipati odvjetničke bisere, sita sam ja toga da nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže, čula sam to i previše puta u životu. Nemoj.
Dobro je netko rekao, zbog takvih kao što si ti nam i je ovakvo stanje u državi.
A šta je s ustavnim pravom svakog građana da obavlja svoj posao u sigurnom okruženju, i pravima građana (u ovom slučaju koji koriste javni prijevoz) da se voze bez straha da će ih neki tamo nedojebani balavander napasti?
Da te čujem...
|
Pa ajd kad me već želiš ćuti onda evo i mog odgovora :
Priznajem, za ovo stanje u državi sam odgovoran isključivo JA, dakle nije kriva divlja i nezakonita pretvorba i privatizacija, nije kriva vlast koja nas je u zadnjih 20-ak godina konstantno pokradala svojim korupcijskim aferama, nije kriva ni oporba koju samo zanimaju fotelje a ne boljitak građana, dakako, nisu krive ni ratne štete, kriv sam isključivo JA. Treba ovdje javno reci, za stanje u Slavoniji i Baranji u zadnjih 20 godina nisu krivi ni Glavaš, ni Đapić, ni Ivić, ni Kramarić...kriv sam JA.
A i da sad odma ovdje riješimo misterij sigurnosti vožnje u tramvajima...umjesto da gledamo kako svaki dan kruzi onaj doslovce prazan autobus koji vozi na relaciji Drinska- Uske njive- Bolnica, za te novce bi se mogle ugraditi kamere u tramvaje, barem u one koji voze nocu. Jer nedavno smo imali bas ovdje na portalu Osijek 031 primjer kako su baš kamere pomogle da se identificiraju vandali koji su šarali po zidovima novog nadhodnika kod Željezničkog kolodvora.
I nemojte mi pricati kako za kamere nema novaca jer jedna kamera s ugradnjom iznosi oko 2000 kn, dakle 3 kamere po tramvaju nekih 6000 kn...to je dugorocno puno isplativije nego plačati zaštitare 80 do 100 kn po satu . I zasto bi nocna voznja tramvajem bila 2kn a ne 5 ili 7 kn, pa nek se ta razlika uloži u sigurnost i komfor putnika.
Najlakše je kukati i za sve loše što nam se dešava prebacivati krivnju na drugoga. Gospodin Medić je u zadnjih nekoliko mjeseci imao nekoliko konferencija za novinare na tu temu, ali i nakon nekoliko mjeseci ja nisam vidio od njega konkretne poteze kojima bi se popravila sigurnost gradskog prijevoza. Oprostite ali za njegovu placu od 9000 kn mjesecno, ja bih vrlo rado želio čuti konkretne mjere. Njegova najodlucnija mjera je, pazite sad ovo : OBJAVIT ćemo imena i prezimena vandala! Pa hellouuuu, s tim potezom će samo stvoriti urbane legende o nekom klošaru koji je s tim potezom dobio na važnosti i stekao naklonost mlađe ekipe u kvartu !
Problem huligana je puno veći nego što se u javnosti prikazuje i ne može se riješiti preko noći ali ne može se ni samo kukati i očekivati da će netko drugi rješavati problem. Pa do prije nekoliko godina, svaka škola u Tvrđi je bila išarana autolakovima da je to bilo strašno, a nakon postavljanja kamera na Jezičnu i Matematičku Gimnaziju, Ekonomsku školu i Glazbenu školu, njihove fasade su netaknute. I onda ja vas pitam: pa ko je tu lud?!!
|