#40:
Autor:
paperje
Postano:
14.05.2006. 11:28
PA EJ!! nema ovdje nikoje profesorice likovnog (Biljanka, svaka čast:) da joj se moras uvlaciti
e, vidiš, puki, tu si se malo zaletio! osobno poznam ljude koji raspravljaju ovdje, i za razliku od većine, znaju o umjetnosti puno...
mene sama pomisao da grad daje novac na spomenik kojega nije želio sam dr.starčević ljuti, ali očito je da će na trgu bit spomenik pa makar se dotični gospodin okretao u grobu! onda mi ipak draže da je novac izdvojen za umjetnost nego za nova besna kola nekog od čelnika Poglavarstva.
i ajd moj dojam o spomeniku: glupo je ići protiv volje Oca domovine. poštujući njegovu volju najbolje bismo odali priznanje kako Liku, tako i Djelu! sam spomenik mi nije ružan, samo ne vidim trenutno mjesto na trgu gdje bismo ga smjestili a da ne izgleda ko šaka na oko. i da, ono da će klinci razbijat glave... mladunce ima pravo kad kaze da je to stvar odgoja i ovisi o svakom roditelju pa bi bilo lijepo kada bismo se barem pokušali truditi da nam djeca jednog dana od malih nogu osjećaju poštovanje prema spomeniku i onome na što on podsjeća.
i na kraju, nije mi jasno šta se svi toliko pjene. 100 ljudi, 100 ćudi. nekom nešto ok, drugom nije! dobit ćemo taj spomenik i gotovo. prihvatimo ga onda takvog kakav jest. u krajnjoj liniji, ne radi se o komedu materijala iz kojega je skulptura izvedena, već o osobi, ocu domovine. netko se trudio izrađujući "te stepenice", poštujmo barem trud i napor toga čovjeka, jer natječaj je bio otvoren za sve. nek se javi onda jedan od onih koji pljuju po njemu, a da žive 100 godina, ne bi bili sposobni načiniti nešto takvo
|