#45:
Re: Osječka pivovara najavljeni štrajk smatra nelegalnim
Autor:
Yoanna35
Postano:
19.02.2011. 19:17
Radno pravo koje sam ja iskusila: primljena sam kao VSS morala sam pristati raditi kao SSS, jer me inače ne bi primili, nakon šest mjeseci rada rekli su mi da imam pravo na 9 dana godišnjeg, u ugovoru je pisalo 18, kako 9 pitala sam , pa dan i po po mjesecu rada, sve je ošlo u kolektivni godišnji, u sječnju nakon 8 mjeseci rada su došli do toga da ja ipak imam 18 dana g.o.-a zašto? zato što je bila kriza s plinom, pa me se s tim objašnjanjem slalo srijedom i petkom na godišnji, u jednom trenutku je odlučeno da u prvom tjednu veljače pogon neće raditi pa sam prisilno otjerana na godišnji...od 18 dana poslodavac mi j epotrošio 14 dana.
Prekovremeni hahahaha..ne postoje..nekim ljudima je rečeno da će im se platiti do kraja godine, no tada se poslodavac pozvao na kolektivni prema kojem se to ne mora.
Osoba koja je vodila odjel je morala raditi uštede , pa nam je zabranjen rad subotama, u drugoj smjeni i noćnoj, rezultata plaća 500 kn manja...ne samo meni da se razumijemo i to prije Jadrankinog poreza, ugovor nakon godinu dana mi je ponuđen ovako na tri godine po šest mjeseci, ali te nakon prvih šest mjeseci neću trebati...
Opis posla..da se usereš..znoj, mast, suze i nervoza svaki dan...
ova firma nije drk da me ne shvatiš krivo , ima renomiran brend...zaposlenici su jednom bili pozvani na sastanak s gazdom..čovjek jednostavno reče..kome se ne sviđa i tko ne može izdržati može uzeti knjižicu....OZBILJNA SAM .. dobro vam je i ne vucite vraga za rep...
|