#44:
Autor:
zuvvu
Postano:
19.02.2011. 1:09
normalno da si znao..probaj izracunat sve, i mozda dobijes profit 1-2kn i oni moraju od neceg zivit. U mojoj pekari se ne mjenja jako dugo nista a i da ode kruh na 7-8kn nije mi skupo jer znam da se ljudi drugacije ne mogu pokriti, jer ne idem u Krunu gdje je sve 50% skuplje..ali ljudi volje skuplje tako da me ne cudi da vecina tamo kupuje pa se jada na forumima..
|
ajmo...
neka za jedan kruh treba pola kg brasna (a ne trose toliko) = 3kn (a kupuje ga za manje), zajedno sa svim ostalim sastojcima (sol, voda, kvasac, bla, bla) = 3.5kn.
neka je kwh struje 1 kn (a nije, puno je manje), neka je pecnica snage 2 kw (prosjecno nasa domaca pecnica), neka za pecenje kruha treba sat vremena (a ne treba), to je 2kn. ako ajd racunamo da u nasu domacu pecnicu odjednom stanu 3 kruha to iznosi 0.7kn. a koliko je to tek ucinkovitije kad se masovno pece u onim njihovim velikim pecnicama...
i neka za place radnika i sve dodatne troskove trosi jos 0.5kn, to ukupno iznosi max 5kn. a racunao sam sve troskove maksimum maksimuma i ispalo je 5kn, a sigurno troskovi padaju 20-ak%.
znaci zarada je cistih 2.5kn po jednom kruhu.
neka proda samo 200 komada kruha dnevno to je 200x2.5x30=15000kn mjesecno samo na kruhu.
to je iznos u, za njih, najnepovoljnijim uvjetima. a di su onda tu jos kifle, bureci, pizze i sve ostalo redom.
stvarno tezak zivot, nema sta...
|