#37:
Re: Uhićenja branitelja Vukovara [Vijesti Osječke]
Autor:
marijuan
Postano:
11.01.2011. 10:16
Još mi je jači glasnogovornik MUP-a, Borovec, koji citira Ustav i nemogućnost izručenja hrvatskih državljana!? I još kaže da ih zbog toga nisu imali potrebe ni obavještavati jer bi po njegovom tumačenju, očito, to bilo glupo. Misli on, ionako ništa od toga. Baš me zanima kako će ga posprdati šefovi kad shvate što je rekao.
|
pa sad čageru mislim kako od histerije nitko neće ni shvatiti izrečeno. očigledno se ne možemo uhvatiti u koštac sa nekim stvarima i proći katarzu. uostalom, kakvo smo mi društvo kojem je najveća svetinja rat? čovjek ima položaj nade koja je nakon otvaranja Pandorine kutije ostala u njoj, negdje u kutu.
Srbi, čini mi se, pravnim potezima uspjevaju sve više "osramotiti" pravednost ovog rata i političkim pritiskom uz pomoć izvana izjednačavaju agresora i žrtvu.
|
ne uspijevaju Srbi omalovažiti pravednost rata niti imalo izjednačiti agresora i žrtvu. ovdje kao da slušam retoriku HDZ-a. nisu Srbi krivi za ratne zločine sa naše strane, krive su institucije koje su ih zataškavale. sada plaćamo cijenu tog zataškavanja.
Tolike silne žrtve, a na ovakav način ih omalovažavamo. Sramota.
|
a tko vam je kriv kad vjerujete svemu i svakome.
A kad smo kod nemuštih izjava predstavnika naših instirucija, jedna me je posebno fascinirala...
Izjava je to Freda Matića u večerašnjem dnevniku HTV-a kako njega ponekad zvrcnu kolege-borci (čitaj: četnici i bivši rezervisti koji su prije rata s njim išli u školu ili radili) sa srbijanske strane - čisto da im provjeri jesu li na popisu i traži li ih RH zbog ratih zločina. I, on im to odradi. Zamisli!
|
ja sam dozlaboga fasciniran tvojim umetanjem nečega što Matić nije rekao. on te svoje kolege sa druge strane nije nazvao borci.
Predrag Matić se ne spominje praktički u nijednom dokumentarcu o vukovarskim braniteljima, a i koliko sam informiran, dotični nije nimalo popularan među svojim bivšim suborcima.
|
naravno, rekao je nešto autoru dokumentarca. autor je zaboravio spomenuti svoje izvlačenje dva dana prije nego je Borković napustio Vukovar. jasna je takva neomiljenost.
Drugi popis, koji nije izmišljotina, i sadrži 40-ak ljudi, pak, već su dugo imali u hrvatskoj Vladi Jadranke Kosor. Međutim, veliki zaštitnici branitelja, Kosorača i Ivić, nisu se sjetili te ljude obavijestiti (možda su se nadali da će se netko od njih zaletiti u Beograd u shopping, pa da će ga uhapsiti, a oni će se onda po medijima boriti za svakog Hrvata).
|
upravo tako. Petar Macut je u ponedjeljak na Pollitiku.com ubacio izvanredan članak o sudbini Veljka Marića, hrvatskog branitelja koji nije iz Vukovara ali je iz Grubišnog Polja. valja pročitati i komentare ispod. za divno čudo domoljubna frka se diže za hrvatske generale, Hrvate iz BiH, pa se tako državnim novcem kupuje kuća osuđenom ratnom zločincu iz BiH. kao što sam napisao tamo, hrvatski vojnik je samo statistički podatak, kako za vrijeme rata tako i danas. baš kao i u slučaju Ilije Jurišića.
Ja postavljam samo jedno pitanje , dali bi se ikada razriješilo i pitanje ovih 40 branitelja koji se nalaze na "stvarnom popisu" da na problem nije ukazano od HSP-a.
|
kakav optimista. pa nitko iz državnog aparata po defaultu ne snosi odgovornost za nerad i neznanje. pače, za takvo nešto ih se dodatno nagrađuje.
|