#45:
Re: Đole je najveći... [Galerija 031]
Autor:
Ingo
Postano:
29.11.2010. 17:41
Nikada nisam ozbiljno slušao Balaševića. Postoje možda 2-3 njegove pjesme koje volim i to je to.
Ipak, cijenim njegov opus i to što radi. NIsam išao na koncert.
Shvatljiva mi je i količina euforije u tekstovima i veličanje njegovog genija i hvale za koncert.
Ali mi je neshvatljivo zašto ljudi koji vole slušati Balaševića smatraju da su bolji od onih koji ga ne slušaju? Zašto smatraju da bi na koncert trebali dolaziti samo i isključivo hard-core fanovi? Zašto misle da bi svijet bio bolje mjesto da svi slušaju Balaševića?
Takav pristup generalno je uskogrudan i netolerantan, a fanovi Balaševića baš se vole hvaliti sa time kako su "bjelosvjetskih svjetonazora".
Tu nešto ne štima. Treba ipak spustiti loptu na zemlju.
Nije nam bio Mesija.
|
Vidi ... Balasevicevi fanovi su suprotno fanovima tomposna, mate bulica, mise kovaca ... suprotno navijacima dinama, hajduka, osijeka ... i ma koliko ti nas prozivao uskogurdnima i netolerantnima ... ali balasevicevi fanovi su posebna 'sorta', i to se na svim njegovim koncertima moglo osjetiti. Ne samo na ovom jucerasnjem, nego i na onim prijeratnim.
Zbog toga organizatoru uzasno zamjeram ono sexualno zlostavljanje na ulazu u dvoranu. Ostao sam sokiran nakon sto me neki orangutan uhvatio za kurac i pitao 'JEL IMAS BOCU' ... seljacino glupa, ja s tobom nisam ovce cuvao da smo mi na 'ti' ... i ne, to nije bila boca nego kurac.
Vecer ranije na projekciji filma, nisu to radili ... zaista ne vidim cemu je to bilo potrebno na koncertu. I sto onda ako netko ponese bocu vode ?
|