#33:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
22.11.2010. 12:19
Ja mogu samo opet napisati da isplativost nije osnovni kriterij potrošnje novaca poreznih obveznika. To je otprilike treći put da to pišem. Umjesto odgovora na to pitanje, ti tri puta napišeš da cesta nije isplativa.
Ja ću treći put napisati da sada zasigurno nije isplativa, a da bi to možda mogla postati, ako bi se završila. Ti tri puta napišeš da nije isplativa. Hoće li postati isplativa, ne znaš, kao ni ja.
Ja 3 puta napišem da će se promet na cesti značajno povećati kada se cesta završi, i da to nema veze s Osijekom i stanjem gospodarstva u Osijeku, jer se radi o tranzitnom pravcu, a ti 3 puta napišeš da cesta sada nije isplativa.
Ja sam tri puta napisao da međunarodne financijske institucije spremno žele financirati cestu, ti 3 puta napišeš da cesta nije isplativa, i dodaješ neke članke koji to potvrđuju. Međunarodne financijske institucije nisu htjele financirati cestu Zagreb-Split, jer su je smatrali neisplativom. A ovu hoće. Ti opet napiši da je ona trenutačno neisplativa.
Ja napišem da se novci mogu svakako pametnije trošiti od građenja cesta, ti napišeš da je dosta cesta nieisplativo, i dodaješ podatke koji to dokazuju.
Ovo je ogledni primjer potpuno besmislene rasprave.
Evo za kraj, jer ne treba forsirati besmislice, još jedan primjer. Nijemci su poznati kao štedljivi i pametni ljudi. Nisam čitao cost/benefit analize njihovih autocesta, ali sa priličnom sigurnošću možemo konstatirati da su krajnje neisplative - oni imaju besplatne autoceste. Eventualne koristi od gradnje cesta za regiju zasigurno ne mogu nadoknaditi ogromne novce koji se u ceste utroše, a povrata sredstava nema. Za Crvenog, Nijemci neodgovorno raspolažu imovinom.
|