#42:
Autor:
Leteci mungos
Postano:
16.11.2010. 13:23
@Gargamelka, za ovu raspravu potpuno je nebitno jesam li u zivotu nesto postigao ili nisam, jesam li vrhunski sportas ili sam na neki drugi nacin ucinio nesto za ovaj grad, gradjane ili bilo koga drugoga. Mislio sam da to nije potrebno naglasavati, ali ocito da je u nedostatku argumenata vazno TKO je rekao, a ne STO je receno. Bi li moje tvrdnje vrijedile vise ili manje da sam npr. crnac, Srbin, Hercegovac, Isus ili nedajboze meduza?!
Osim sto nazivas mojom prvom recenicom sam htio ukazati na svu besmislenost zahtjeva da se nekom daju novci ili prilegije iz drzavne ili gradske kase zbog onoga sto ta osoba cini za svoj gust, ili zato sto svoj posao dobro obavlja.
Tja, necu valjda morati sve svoje recenice jos i crtati?! Napisao sam i da je 5000kn solidna simbolicna cifra i iza toga stojim. Cijela rasprava je i krenula o toga da neki smatraju je da tih 5000kn premalo za "zasluge" sportasa.
U ovj jadnoj drzavici su sportasi podignuti na poseban pijedestal. Istina, prije 20 godina je bilo simpaticno kada je neki hrvatski sportas istrcao s hrvatskom zastavom. Nama je to znacilo puno, onima koji su to gledali - uglavnom nista.
Tudjmanin je takve proglasio svojim "ambasadorima" i podario instrumente Vrdoljaku, koji je institucionalizirao sportase kao drzavne vitezove. Zasticena kasta protiv koje se ne smije reci ni rijec.
Jedna u nizu "svetinja": drzava, Domovinski rat, Crkva, branitelji, ... sportasi
Btw. sto se tice spominjanja ovih ostalih situacija u kojima se novac trosi nemilice - mnogi su ili senilni, ili nisu vidjeli sto se sve ovdje pisalo. No, cak i da se nije pisalo - to je potpuno nebitno za ovu raspravu. No, to je jos jedna od tehnika izbjegavanja suocavanja s argumentima. Kad ponestane argumenata nazovi nekog gnjidom ili reci da postoje i drugi zlocini/zlodjela. Jednom rjecju - pijaca!
|