#34:
Autor:
marijuan
Postano:
27.10.2010. 7:21
dodala bi i osnivaju ljutite grupe na fejsbuku
|
a koliko pisaca na ovom forumu je bilo na prosvjedima "stegnite vi svoj remen bando lopovska"?
Prosvjed protiv nezaposlenosti? Umjesto takvog prosvjeda, trebao je napisati na šator - "prosvjedujem protiv lažnih umirovljenika, koji su sa lažnim dijagnozama otišli u mirovinu kao mladići, a ja ih znam nekoliko (pa navesti koje ime), i zbog njih država pljačka privatnike koji plaćaju najveće poreze u Europi, da bi tu silnu količinu neradnika financirali, umjesto da zapošljavaju ljude. Za to su odgovorni prvenstveno Ivo Sanader, Jadranka Kosor, i njihovi produkti na lokalnoj razini, recimo, Glavaš i kompanija."
|
kako je naš lega bio sam u protestu, sa ovim što si ti napisao došao bi Žoc sa svojim pretorijancima i razbio mu glavu. naravno, pozvao bi kamere, legu nazvao jugoslavenom, komunjarom, četnikom i ostalim epitetima te ga otpremio na Traumu. samo zato što je sam.
Pa ulica je danas na vlasti - i u Hrvatskoj, i u Slavoniji. To je ulica, ništa više od toga. Smjene se rade na izborima, a ne nekakvim "narodnim" ustankom. Pa narod je izabrao ove ljude. Narod ih želi. To su ljudi iz naroda. Zazivanje i provođenje uličnih akcija vidimo danas u Srbiji, ako netko želi, neka se povede tim primjerom.
|
malo si podrkao pojmove. ovi u Srbiji su išli lomiti homoseksualce, na kraju lomili drotove i Beograd. trebalo bi više poraditi na mjenjanju podaničkog mentaliteta u građana Osijeka. ispada da je ulica dozvoljena samo Glavašu i njegovoj bandi. treba ojačati veću participaciju u odlučivanju građana RH, ne samo na izborima. ovako imamo samo abortiranu viziju demokracije koja nije donijela ništa dobro osim pojedincima. prosvjedima treba promijeniti način razmišljanja političara i staviti ih u službu naroda. ukoliko to ne shvate, poželjno ih je baciti u prvi kontejner za smeće i otpremiti na odlagalište smeća.
meni je smijesno sto vlada misljenje da izlaskom na ulice se moze stanje promijeniti, moze nam biti još i gore jer bilo koji prosvjed s najboljim namjerema uz hrpu debila moze prerasti u nasilje, unistavanje grada................hrpa pijanih debila, huligana koji bi se istim prosvjedima prikljucili, iako nemaju blage veze zbog cega prosvjed traje, isti prosvjed bi vratili u pocetak 90-ih, razbijanjem izloga, paljenjem automobila, da ne spominjem razbijene glave i najgori scenarij mrtve
|
ovo napisano je samo bolesni refleks vladajućih kojima ne odgovara nikakva promjena. strah je ionako uobičajeno sredstvo političara koji tada lako manipuliraju masom. ja se ne sjećam prosvjeda iz početka 90-ih koji su završavali razbijenim izlozima i glavama. kasnije, koliko se sjećam, četnici su razbijali grad. prosvjedi u Osijeku gdje su izašli radnici na ulice završili su mirno. ne znam koji si ti film gledao kada pišeš ovakve gluposti.
ili glavu tvojoj kćerki, sinu koji bi se slucajno zatekli tamo................taj scenario nisi predvidio...........ne podrzavanje nasilja ne znaci biti rob maniche................ne kuzim svrhu prosvjeda................prosvjedujete protiv nekog rezima kojeg ste sami odabrali izborima
|
opet isprazno trabunjanje. izgleda kako nikada nisi organizirao prosvjede pa drobiš bez veze. kao prvo moraš naći ljude sa kojima izlaziš na ulicu. prijaviš skup drotovima, izneseš okvirnu brojku prosvjednika. organiziraš redarsku grupu koja će izgrednike izručiti drotovima koji osiguravaju skup i voila. nije sve tako crno kako ti predmnijevaš. zaboravih, strah je izvanredno oružje manipulacije masama. uostalom, zbog sprege uređivačke politike tiskanih i elektronskih medija političari se predstavljaju u puno ljepšem svjetlu nego što u stvarnosti jesu. bi li građani birali ljude o kojima bi znali i za njihove negativne strane. ne vjerujem. a ti i dalje nastavi sa sijanjem straha. najveći radnički prosvjedi u ovoj zemlji prošli su bez paljevine ukoliko ne znaš noviju hrvatsku povijest.
|