#34:
Autor:
dino_bno
Postano:
12.06.2010. 1:09
[quote="Ica";p="313868"]Meni baš i ne igra ulogu jel to osiječka firma ili makednoska ili američka ili japanska - igra mi ulogu ponuda i potražnja! Konkurentnost! Zašto bi ja pomagao Osječku firumu ili stare taksiste u osijeku i plaćao im 70 kn za 4 km!?! Samo zato što su oni naši!? Pa da meni novčanik bude tanji!? Ako Osiječka firma želi biti konkurentna i pobijediti na tržištu onda neka se i potrude... Ono što ja vidim je da Osiječku firumu boli đon za svoje Osječane! Tako da kompliciraju kada nešto građanin treba, šikaniraju građane, rijetko vidimo socijalnu osjetljivost...A u međuvremenu "makedonac" se brine za osječane: uvodeći pristupačan taksi prijevoz! Vidim da su profesionalni i da nazovu na mobitel kada je taksi pred zgradom i da mogu sići! Vozač otvori vrata i slično!
U tramvaju bih prije očekivao da me nogom u dupe izbace iz tramvaje nego da pomognu nekom starijem ili slično...Jedan put sam se vozio u tramvaju sa torbom vani a ja unutra - vrata se zatvorila i torba mi ostala vani na leđima...jer je bila gužva i nisam mogao ući... Mogu mislit da vozač nema retrovizore! A nedajbože da stave još jedan vagon ili tramvaj jedan za drugim jer je gužva!
Neznam ni sam koliko sam puta dočekao prepun tramvaj, pa vozač kaže da pričekam sljedeći! U sljedećem tramvaju isto tako - prepun! Tek sam u treći ušao!!! ---> i da ja onda idem koristiti GPP!?!
Pa nemam ni jedno ugodno iskustvo s GPP-om! Dok sam bio primoran voziti se GPP-om sjećam se da mi se uvijek smučilo kada moram ići produžiti mjesečnu! - jer tete koje tamo rade se ponašaju kao da sam im nešto došao ukrasti!
Kada je bio ono besplatan prijevoz za studente, došao sam uzeti tu kartu besplatnu i one se čudile, otkud da je besplatno, da idem Đapiću po kartu besplatnu...Pa kad su za koji dan onda saznali potankosti o tome - tražili su potvrdu o prebivalištu...ja donesem tu potvrdu iz mjesta gdje živim - 80km od osijeka...Da bi onda oni se čudili da nije to to, ...na kraju je ispalo da mi treba boravišna potvrda - oni naravno nisu imali pojma što je to i vjerujem da ni dan danas neznaju razliku! Teta je rekla: "Boravište, prebivalište kako god...to je isto!" A ja išao 80 km +80km po potvrdu!
Tako da je jednostavnije, jeftinije, i kulturnije zvrcnit "makedonca"!
Na donjem gradu ima Makedonka - odlični ćevapi!!! [/quote
Jel si isao na neko vrlo vazno mjesto na koje si morao ici bas u to vrijeme? ili ti je dosadno ko babcima pa vozas u vrijeme najvecih guzvi i pravis probleme ostalim putnicima koji negdje moraju ic?
ako ne, sta si ocekivo da ce ti doc prazan tramvaj sa praznim sjedecim mjestom samo za tebe? i ja sam x puta visio na vratima jer je bila guzva a ne mogu sacekat iduci jer moram u skolu i jbg navikni se na to. Vozac ima retrovizore i vjerojatno te vidio i sta da je napravio? mogo te sam izbacit van, jer mjesta unutri nema ali jbg ti si se utrpo i vozi se sad tako ko ti kriv.
|