#40:
Autor:
dantimon
Postano:
27.06.2009. 22:21
sjeća li se netko cijene radijatora i zašto se moralo to radit u njemačkoj, osim da se lakće opere novac, jer svaki limar-početnik je to mogao napravit Jesu li žrtve rata zaslužile da bilo tko potkrada novac i grad za koji su se borili.
1.Nitko od nas nije glup da ne shvaća simboliku radijatora, ali mjesto je totalno neprimjereno, spomenik bi daleko više došao do izražaja na nekom otvorenom prostoru.
znaš ukoliko nisi, a vjerojatno jesi izbivala iz bilo kojeg razloga iz Osijeka bilo koji dio rata, onda ne znaš niti razumiješ termin ratni zločinac.
Isto tako nije grijeh činiti nešto u neznanju ali kada znaš što treb, a ne činiš-to bogme jeste.
Nikako i nikada Glavaša ne bi osudio za išta za vrijeme rata i tu se i on sam sigurno može svako jutro pogledati mirn savjesti u ogledalo. Ali za sve poratno bahaćenje i bogaćenje ja bi mu napravio vješala na Trgu A. Starčevića.
2. Grupa građana je spomenik koji je svima nama prirastao srcu i želimo da se vrati na ulice grada, ali spomenik je tako koncipiran da zahtjeva centralnu poziciju u nekom prostoru, što je na Trgu Ante Starčevića neizvedivo (osim ako ne mislite i fonatanu rušiti, odnosno zazidati).
To da je za centralnu poziciju, p zar je bio na centralnoj poziciji ili je to bilo samo mjesto odabrano po nekom urbanisti
3. Spomenik Ante Starčeviću nije ni ljepši ni ružniji od ostalih spomenika u gradu, a valjda je i logično da stoji na trgu koji nosi isto ime. Ili će možda trg biti preimenovan u Trg Branimira Glavaša? Kada smo po svemu tako jedinstveni, zašto ne bismo imali i trg s imenom ratnog zločinca?
Sve u svemu, lijepo je znati da grad ima dovoljno novaca da ruši i premješta spomenike, znači da nismo u baš tolikoj g..ci, ako je to prioritet. No ništa ne iznenađuje, jer je sadašnja vlast i svoj prvi mandat koji je nažalost trajao 15 godina, počeo rušilačkim pohodom od spomenika do svih osječkih tvornica. I onda je kao i sada iza svega stajao isti čovjek, samo s drugačijom stranačkom iskaznicom.
Na koga to misliš sadašnja vlast je imala mandat 15 godina, pa koliko se ja sjećam a sjećam se jako dobro liberali su vladali našim gradom u samo svoje ime 13 godina
[/quote]
|