#43:
Autor:
stergema
Postano:
25.10.2007. 15:07
sam meni nije jasno sto cu biti ja nakon 4 godine faksa i evo dvije godine mag (bolonjskog) kojeg budem valjd uskoro i zavrsil? a to nitko jos ne zna odgovoriti
|
bit ćeš npr. ivo ivić, univ.spec. nečega, kao i svi sa završenim četvergodišnjim studijem i specijalističkim poslijediplomskim. meni je sve to vrlo jasno za ove nove generacije, tri godine prvostupnik, 5 magistar struke (koje god), tri godine poslijediplomskoh znanstvenog doktor znanosti koji se jedini piše ispred imena. dakle, sve mi je jasno. i jasno mi je za stare koji imaju 4 godine, oni su izjednačeni s novima koji završe 5 godina, mag. struke, opet iza imena.
ALI, nikako mi nije jasno što su jadni oni koji su po starom završili 2 godine viiše škole ili, još gore po njih, 4 godine faksa i znanstveni magisterij?! pretpostavljam da će prvima biti omogućeno polaganje 2,3 ispita i pisanje radnje da se izjednače s novopečenim prvostupnicima (3 godine po bolonji), a magistrima znanosti isto tako polaganje kojeg ispita više i zatim izravna mogućnost pisanja doktorske dizertacije.
u biti, kad sad bolje razmislim, nitko tu neće biti posebno zakinut, niti će kome nešto posebno pasti žlica u med, svatko će od nas doći na svoje.
IAKO, mislim da će najviše popiiiiiiti oni koji su trenutno na bolonjskom specijalističkom magisteriju, njima će se to pisati kao univ. spec. pa pretopstavljam da im to neće donijeti očekivanu satisfakciju...
|