#209:
Autor:
osječankaFFOS
Postano:
28.04.2009. 12:56
u potpunosti se slažem sa studenticom024.. mislim da smo svi popustili pod pritiskom kako je sramota da se jedino os nije izjasnio i uletjeli u blokadu koja sve manje i manje ima smisla.. da stvar bude još gora, sada ne samo da sveučilišta među sobom nisu suglasna oko toga što traže, nego ni fakulteti na pojedinim sveučilištima..
sve ovo je krenulo sasvim pohvalno i da smo si jasni svatko tko ima kvocijent inteligencije veći od čaše tople vode, podržava ovaj cilj... međutim, sve mi se više čini da sada svaki fakultet dodaje svoje ciljeve i proširuje prvotna tri zahtjeva (npr. ETF).. pa me onda zanima, ima li to smisla i ne bi li se prvo trebali dogovoriti??
nadalje, studentica024 je i opet posve u pravu kada spominje ljude koji su protiv blokade, a tretira ih se kao najveće budale i izdajice, kao osobe koje se protive besplatnom obrazovanju...!! ne vidim što si svi oni koji predavanja i kolokvije blokiraju umišljaju?? još neka i na plenume dolazimo boriti se s drugim studentima i tražiti od njih da nam se smiluju i uvaže nam naša prava??? pa gdje to ima smisla??? gdje su ti svi drugi studenti bili kada sam polagala prijemni, učila i polagala ispite?? nitko od njih onda nije podmetnuo svoja leđa, niti će ih podmetnuti kada budemo morali nadoknađivati propušteno ili polagati predmete putem ispita (a već smo ih mogli riješiti preko kolokvija)!?? a da ne spominjem stipendiste! samo me zanima tko će od njih (ako netko izgubi stipendiju zbog blokade ili rezanja ispitnih rokova) njima nadoknaditi štetu jer netko nije uspio sakupiti dovoljan broj ECTS bodova?? smješno mi je da se blokadom pokušavaju ostvariti određena prava budućim generacijama, a našoj generaciji se izravno otuđuju njezina prava! i to čine ekonomisti i pravnici koji dolaze na plenum kako bi izlglasali da se na našem fakultetu blokada nastavi.. a na pravu nema blokade... a cirkus koji je ekon. faks napravio da ni se spominjem!! blokada je trajala dok su kamere RTL bile tamo, a nakon toga... svi na predavanja, na kolokvije, pa na plenum na FFOS braniti drugima da to isto pravo ostvare!??
da smo si jasni i da me netko ne shvati krivo, posve opravdavam cilj i smatram da svatko ima pravo studirati besplatno i da se svakome treba dati prilika.. ali sredstvo smatram krajnje glupim!
|