#22:
Autor:
etf-ovac
Postano:
03.10.2006. 21:37
danas je bilo lijepo vrijeme, pa se odlucih otici na jednu malo duzu voznju. Samo da potvrdim, nazalost, situacija je onakva bas kako ju je opisao Sale car.
Kako zivim u Cepinu, i imao sam par sati slobodnog vremena krenuh putem Josipovca, preko cesta i polja, presao Josipovac, Visnjevac, dosao u Osijek, krenuo za Bilje, staza odlicna, tu i tamo koji brezuljak, u bilju biciklisticka staza skrece sa glavne ceste i ide nekom cestom do centra bilja, i tu na veliku zalost prestaje biciklisticka staza koju znamo kao takvu, znaci odvojena zutom crtom od normalne ceste. Samo su postavljene table kao da je tu biciklisticka staza, neki podunavski put mira, sto ti ja znam.
Nema ama bas nikakve oznake da je to biciklisticka staza, stovise, na tom dijelu gdje bi trebala bit biciklisticka staza se odvija normalni cestovni promet!!! sto ce reci, automobili, autobusi, kamioni.....Dolazi se do raskrizja gdje se ide za Beli Manastir i za Kopacevo. Dosao u Kopacevo, skrenuo za Kopacki rit, kad jos uvijek nista od biciklisticke staze. Dosao u Kopacki rit, malo prosvrljao okolo, skrenuo za Podunavlje i Kozjak, i opet nista. Automobili prometuju, par pecarosa pecaju, par biciklista se vozaju i tak. Al od biciklisticke staze nista, samo table.
U Kozjaku se okrenuh nazad, jer sam kontao da sam ipak malo predaleko, i da treba pedalirat nazad do Cepina. Kad sam se vracao nazad, udario neki jaki bocni vjetar, moras usporit, nasred kopackog rita si, oko tebe sama ravnica, sume u daljini, vjetar puse ko lud. Dosao u Osijek, odmorio se malo, nazad kroz Livanu za Cepin.
Vrijeme provedeno na biciklu: 4 sata
Prosjecna brzina: 20 km/h
Prijedjeno kilometara: 73
Sto su oni radili s biciklistickom stazom, kud je novac otisao pojma nemam, kroz taj dio sam prvi put prolazio danas, ne znam dal su asfaltirali stogod, ali BICIKLISTICKE STAZE kao takve uopce NEMA. Ako je tako skroz do granice i do sombora, onda stvarno svasta. To nazvat biciklistickom stazom, pfffff.
I jos nesto, na potezu od Podunavlja do Kozjaka je cesta potpuno ravna, i mislim da je bilo ogranicenje automobilima na 50 km/h, sto je nebulozno, ak je to biciklisticka staza, pa koji k*** onda tu mogu prometovat automobili, jedno 2 ili 3 automobila je prozujilo pored mene sa barem jedno 100 km/h.
A cesta je takva, tako ravna da komotno mozes vozit preko 100 km/h, autom
I to mi je biciklisticka staza. Kontam da je netko, kao po obicaju, strpao te novce u svoj djep, i za sitne pare, et ajd,ajd, postavi tu te table kao da je tu biciklisticka staza.
Stvarno katastrofalno. Eto, to je moje misljenje sa danasnje voznje biciklom kroz tu famoznu stazu.
|