Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Osječki kineski zid - katalpe Idite na Prethodna  1, [2], 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća  :| |:

#16:    Autor:  Bilke Postano:
Svi se slažemo da su fora i da su sami po sebi osvježavajući i veseli, ali govorimo o Trgu kao cjelini.

Još kad ubace stepenice i neki drugi spomenik... Confused

#17:    Autor:  Circa Postano:
Bilke je napisao/la:
Svi se slažemo da su fora i da su sami po sebi osvježavajući i veseli, ali govorimo o Trgu kao cjelini.

Još kad ubace stepenice i neki drugi spomenik... Confused

Kazem, barem ih nije problem maknuti, za sada mi izgledaju OK...

#18:    Autor:  goose Postano:
đapićev spomenik?

vidjeh da se na forumu spominje Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

#19:    Autor:  goose Postano:
savršeno

aw aw

bilo bi baš jako da to stave na trg kao spomenik. onaaaak...bili bi jedinstveni. vrlo Very Happy Very Happy

#20:    Autor:  Gemi Postano:
Da su fasade Trga uređene u onom pravom austrougarskom stilu kako se započelo, sivilo trga bi izgledalo otmjeno, kako i dolikuje.

Možemo mi pričati - joooj što ja volim zelenilo u odnosu na beton, jupiii narančasto, jjjooooojjj kak ja pušim pozitivnoooo - ali ovo je ruglo jednako onom "radijatoru". Postoji nešto što se zove dizajn, nešto što se zove ukus i mjera. Ovo to zasigurno nije.

Pitam se jel tako i doma uređeno kod onih koji su o ovome odlučivali i koji ovakvo što podržavaju...

#21:    Autor:  DanicaV Postano:
jer to neko novo pravilo da se spomenici dižu i živućima.......? Razz Razz Razz

#22:    Autor:  goose Postano:
ma diže se svima. samo daj

dokle god se može neka lova u djep spremit,dizat će se spomenici živima i mrtvima

kontam ti ja sve to Very Happy

#23:    Autor:  DanicaV Postano:
Gemi je napisao/la:
Postoji nešto što se zove dizajn, nešto što se zove ukus i mjera. Ovo to zasigurno nije.

E kod zaslužne grupe građana ne postoji.
Za mene je pojam Osijeka Tvrđa (to bi bio barok, ako se dobro sjećam) i austro-ugarski stil u kojem je oronuli Trg (fasase) i u nešto boljem stanju Bulevar.
Ovaj miš-maš izgleda kao da se netko igra s građanima, da vidi koliki nam je prag tolerancije na glupost.......

#24:    Autor:  tonya Postano:
Očito da je visok.
Svi nešto pričaju, a nitko ništa ne poduzima. Ne mislim samo na konkretnu situaciju, a i odajem čast pojedincima. Ali, ipak su oni samo pojedinci.

#25:    Autor:  Gemi Postano:
tonya je napisao/la:
Pa, meni je Trg izgledao prepusto i presivo bez drveća.

Mislim da ni jedan centralni velegradski trg u svijetu nema drveća i park. Arhitekturno i dizajnerski, po mom skromnom mišljenju, za našu sredinu od 130.000 duša, Trg sa fontanom i decentnim ukrasima u postraničnim prilaznim ulicama je prelijep, upravo takav kakav je izveden...popločan, sa staklom i inoxom pa i sa tim preskupim klupama...

Daleko je ljepši od bilo kojeg trga u Hrvatskoj, o zagrebačkom da i ne govorim.

tonya je napisao/la:
Ali meni je to i dalje simpatično, veselo i neobično Smile

Simpatično, veselo i neobično možemo očekivati od predstave u cirkusu... Od Trgova ipak treba očekivati više. Smile

Zadnja promjena: Gemi; 02.08.2006. 13:41; ukupno mijenjano 1 put.

#26:    Autor:  paperje Postano:
nemam pojma o dizajnu, ali moje je skromno mišljenje da narančasta boja posuda i zelena listova drveća ubijaju sterilnost našega glavnog trga pa je meni to baš super. a i inače, obožavam narančastu i zelenu pa se unaprijed ispričavam zbog doze subjektivnosti Smile

#27:    Autor:  gaap Postano:
Gemi je napisao/la:
tonya je napisao/la:
Pa, meni je Trg izgledao prepusto i presivo bez drveća.

Ni jedan centralni velegradski Trg u svijetu nema drveća i park. Arhitekturno i dizajnerski, po mom skromnom mišljenju, za našu sredinu od 130.000 duša, Trg sa fontanom i decentnim ukrasima u postraničnim prilaznim ulicama je prelijep, upravo takav kakav je izveden...popločan, sa staklom i inoxom pa i sa tim preskupim klupama...

glavni trgovi trebaju biti zeleni a ne betonski i inox željezni!!! jebote, zar ne bi bilo bolje da je oko fontane drveće, hladovina, trava... ili užareni beton!?

#28:    Autor:  Circa Postano:
Gemi je napisao/la: Simpatično, veselo i neobično možemo očekivati od predstave u cirkusu... Od Trgova ipak treba očekivati više. Smile

Vrlo je individualno tko sto ocekuje od trga...
Mislim da mu izgled, kao cjelina, nije narusen jer su drva smjestena uz terase kafica i izgledaju kao produzetak terase, a smatram da su minijutarne krosnje efektnije od raznih reklamnih suncobrana koji su po meni puno veca katastrofa od nekoliko stabalaca u predimenzioniranim kalicima...

#29:    Autor:  Circa Postano:
E, da...
Smile

#30:    Autor:  gaap Postano:
je, brate, al nju jebe što to nije od inoxa! inox je ipak inox, a oko toga bacit asfalta i sve grane sasjeć do neprepoznatljivosti... ipak, ne može na trgu bit nešto što će zasjenit velebni spomenik ocu domovine anti đapiću
Osijek031.com » Vijesti » Osječki kineski zid - katalpe Idite na Prethodna  1, [2], 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 2 / 8.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::