#19:
Re: Žele socijalu, a ne posao i plaću!
Autor:
Gradjanin
Postano:
27.07.2011. 2:43
Ta priča o neradnicima koji uživaju na teret radnika je laž, zamjena teza i glupost koja se forsira sa svrhom zatiranja i ono malo solidarnosti koja postoji u ovoj državi.
Treba uvesti mirovinu od 1000 kuna koju može dobiti svaka punoljetna osoba s prebivalištem u RH koja ne radi. To bi preko noći povećalo najniže plaće onih koji rade, propale bi firme koje loše rade pa bi se otvorio prostor za one koje dobro rade, a s tim bi se dalje povećavala motiviranost za rad zbog boljih plaća i uvjeta rada), povećala bi se i opća produktivnost pa bi sve išlo na bolje. U kratkom roku bi se povećala zaposlenost i zadovoljstvo svih.
Takva socijalni sustav može se financirati s postojećim porezima samo proračun treba rasteretiti od stotina tisuća državnih i javnih službenika čija radna mjesta su u startu izmišljena ili nepotrebna uz drugačiju organizaciju i nova tehnološka rješenja. Njihova korisnost za društvo nitko ne dovodi u pitanje kao i brojne privilegije zaslužnih nastale devedesetih. Postoji čitav niz stavki rashoda proračuna koji su čisto rasipanje novca koji se pretvara u nečiji ekstra profit koji ni na koji način ne služi ovom društvu.
Najbolja motivacija za zapošljavanje je dobro radno mjesto i prilika za rad, a neće biti toga kad je sve više onih koji bi dušu prodali i samo za kruh i mlijeko, osnovnu egzistenciju. Svakim danom svima sve lošije.
Crvi vrište iz jabuke "vidite mene kako radim, ja sam radnik veliki" - od sveg tog velikog rada kojim se mnogi kite društvo sve više liči na trulu jabuku.
Razmislite o solidarnosti.
|